Κόντρα στη Βουλή για το ΕΣΥ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 12:03
UPD:13:09

Ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε «προπολεμικές καταστάσεις στα δημόσια νοσοκομεία» συνεπεία της «ομηρίας στην οποία περιήλθε το ΕΣΥ στα χέρια των προμηθευτών» και παρατήρησε ότι όλες οι κυβερνήσεις, μαζί κι η σημερινή, συνήθως πηγαίνουν σε επίταξη απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους ναυτεργάτες, ενώ «σ’ αυτούς κάνετε τα χατίρια».

A- A A+

Για ομαλοποίηση του εφοδιασμού των νοσοκομείων έκανε λόγο η υπουργός Υγείας, κληθείσα να απαντήσει στη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε «προπολεμικές καταστάσεις στα δημόσια νοσοκομεία» συνεπεία της «ομηρίας στην οποία περιήλθε το ΕΣΥ στα χέρια των προμηθευτών» και παρατήρησε ότι όλες οι κυβερνήσεις, μαζί κι η σημερινή, συνήθως πηγαίνουν σε επίταξη απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους ναυτεργάτες, ενώ «σ’ αυτούς κάνετε τα χατίρια».

«Γιατί οι υπερτιμολογήσεις ήταν φοβερές; Γιατί η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύθηκε τα αποθέματα του στρατού σε υγειονομικό υλικό;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήμαστε αποφασιστικοί, είπαμε πως δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό και θέσαμε προ των ευθυνών τους, τους πάντες», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι τελικά «υπήρξε μια έκπτωση υπέρ του Δημοσίου που αγγίζει το 15%».

«Πάνω απ’ όλα, πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον στην υγεία, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα εκβιασμού στο μέλλον», συμπλήρωσε.

«Στηρίζουμε το ΕΣΥ από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί, δίνουμε καθημερινή, σκληρή μάχη για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία, τον ελληνικό λαό, το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή