ΚΚΕ: Κλιμακώνεται η επίθεση στα δικαιώματα των λαών της ΕΕ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 14:27
A- A A+

Για «κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των λαών της ΕΕ και προσπάθεια προσωρινού συμβιβασμού των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μέλλον της Ευρωζώνης» κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη στρατηγική ΕΕ - 2020, την χαρακτηρίζει αντιλαϊκή και εκτιμά ότι δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο όσον αφορά στα δικαιώματα της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και των συντάξεων.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως «οι αυστηρότεροι όροι εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας θα οδηγήσουν σε νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα βαθιάς παρατεταμένης ύφεσης σε αρκετά κράτη μέλη της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τα αδιέξοδα των διαχειριστικών επιλογών της αστικής τάξης μεταξύ περιοριστικής και επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής δεν μπορούν να ξεπεραστούν από τον προσωρινό συμβιβασμό της αυστηρής εφαρμογής του Συμφώνου».

Οπως προβλέπει, «οι αντιθέσεις θα οξυνθούν κάτω και από το βάρος της επίδρασης των νομοτελειών της ανισόμετρης ανάπτυξης». Σημειώνει μάλιστα πως «οι διαφορετικές προτάσεις για το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας είναι χαρακτηριστικές».

«Οι λαοί δεν έχουν κανένα λόγο να εφησυχάσουν. Πρέπει να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τον σοσιαλισμό», καταλήγει το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή