«Λουκέτο» από το ΥΠΕΚΑ σε ρυπογόνο λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 15:10
UPD:19:34

Η Μονάδα I του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW, τίθεται εκτός λειτουργίας παραμένοντας σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας, δεδομένου ότι έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας Μονάδας, Πτολεμαΐδας V.

A- A A+

Τη ρυπογόνο λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα I» έθεσε εκτός λειτουργίας σήμερα η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι έχει ληφθεί πρόνοια για όσους απασχολούνταν εκεί, καθώς, όπως είπε έχουν απορροφηθεί σε άλλες παραγωγικές μονάδες.

Η Μονάδα I του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW, τίθεται εκτός λειτουργίας παραμένοντας σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας, δεδομένου ότι έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας Μονάδας, Πτολεμαΐδας V, ενώ η Μονάδα ΙΙ θα τεθεί και αυτή εκτός λειτουργίας, μόλις ανατεθεί η Πτολεμαΐδα V.

Θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων III και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ μέχρι το 2015. Η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών αυτών λιγνιτικών μονάδων, με νέες λιγνιτικές, σύγχρονης τεχνολογίας, θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση, τόσο της οικονομικής απόδοσης της ΔΕΗ, όσο και της περιβαλλοντικής της συμπεριφοράς, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής.

Η κ. Μπιρμπίλη έκανε λόγο για μια μονάδα που «επιβάρυνε τις συνθήκες ζωής, την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής» και πρόσθεσε πως το θεωρεί τιμή της ότι «με το πάτημα ενός κουμπιού έθεσε εκτός λειτουργίας μια ρυπογόνο μονάδα, μια μονάδα που στα χρόνια λειτουργίας της επιβάρυνε το περιβάλλον».

Με την απόσυρση παλαιών λιγνιτικών μονάδων ανοίγουμε ως Επιχείρηση, κοινωνία αλλά και χώρα ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός μιλώντας στην εκδήλωση για την απόσυρση της Μονάδας 1 της Πτολεμαίδας.

Πρόσθεσε πως αποτελεί προσωπική του δέσμευση να προχωρήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των διαγωνισμών Πτολεμαϊδα V και Μελίτη II και οι εργασίες κατασκευής των δύο Μονάδων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή