Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 16:35
A- A A+

Μέχρι πριν πέντε μέρες το να ψάχνει κανείς τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μας στην επόμενη φάση του Μουντιάλ έμοιαζε με ανέκδοτο. Όχι πλέον. Η νίκη επί της Νιγηρίας την Πέμπτη μας έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι, αλλά και πάλι όμως ξεκινάμε από τη θέση του αουτσάιντερ, έχοντας μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή.

Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή, θυμίζοντας πως το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες στο Μουντιάλ δεν είναι τα μεταξύ των αντιπάλων παιχνίδια, αλλά η διαφορά τερμάτων. Δεύτερο είναι η καλύτερη επίθεση και μόλις τρίτο τα μεταξύ παιχνίδια.

Το ιδανικό, λοιπόν, για εμάς σενάριο είναι οι διεθνείς μας να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν τον Μέσι και την παρέα. Αν συμβεί αυτό, σε πρώτη φάση θέλουμε η Ν. Κορέα να μην επικρατήσει της Νιγηρίας. Τότε βρισκόμαστε 100% στην επόμενη φάση.

Στην περίπτωση όμως που νικήσει, θα θέλουμε να το κάνει με ένα γκολ λιγότερο από τη διαφορά της νίκης της Ελλάδας. Με απλά λόγια, θα πρέπει εμείς να νικήσουμε με δύο τέρματα διαφορά την Αργεντινή (πχ 2-0, 3-1, 4-2 κλπ) και η Κορέα τη Νιγηρία με ένα (πχ 1-0, 2-1, 3-2 κλπ).

Ισοπαλία επί της Αργεντινής και φυσικά νίκη της Κορέας με οποιοδήποτε σκορ επί της Νιγηρίας μας στέλνει σπίτι μας. Το ίδιο και μια ισοπαλία, αφού ναι μεν τώρα έχουμε ίδια διαφορά τερμάτων με τους Ασιάτες, όμως αυτοί έχουν καλύτερη επίθεση. Εκτός βέβαια και αν εμείς φέρουμε ισοπαλία 2-2, 3-3, 4-4 κλπ με τους Λατινοαμερικάνους και οι Κορεάτες 0-0, 1-1, 2-2 αντίστοιχα με τους «αετούς».

Με ήττα, ό,τι και να κάνουμε, παίρνουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Αξίζει πάντως να παρατηρήσουμε ότι με τη διαφορά τερμάτων ως πρώτο κριτήριο υπάρχει ένα εκπληκτικό σενάριο να προκριθεί η Νιγηρία αντί των Ελλάδα και Κορέα, ασχέτως αν μέχρι στιγμής έχει μόνο ήττες. Αρκεί οι παίκτες του Λαρς Λάγκερμπακ να κερδίσουν με ένα γκολ διαφορά τους Κορεάτες και εμείς να χάσουμε με ένα γκολ διαφορά από την Αργεντινή. Το βρίσκετε δύσκολο;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις