Ράσμουσεν: Κλειδί για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ η ονομασία

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 16:49

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, «για την επίτευξη συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας, χρειάζονται θαραλλέες πολιτικές αποφάσεις, απ΄ όλες τις μεριές».

A- A A+

«Η επίλυση της εκρεμότητας της ονομασίας και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν το κλειδί για την ένταξη της χώρας σας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ¶ντερς Φογκ Ράσμουσεν, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ράσμουσεν, «για την επίτευξη συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας, χρειάζονται θαραλλέες πολιτικές αποφάσεις, απ΄ όλες τις μεριές».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ αποτελεί μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης του και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

«Από την πλευρά μας καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες και το ίδιο περιμένουμε και από την άλλη πλευρά. Ελπίζω ότι την επερχόμενη περίοδο, εφόσον υπάρξει καλή διάθεση από την άλλη μεριά, μπορεί να βρεθεί μία λύση στο θέμα της ονομασίας η οποία θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε τον στρατηγικό μας στόχο, να καταστούμε μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράσμουσεν διευκρίνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναμειγνύεται στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

«Αυτό που μπορεί να κάνει η Συμμαχία είναι να ενθαρρύνει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την εξεύρεση μίας ρεαλιστικής λύσης», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή