Γερμανία - Σερβία 0-1

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 17:00
UPD:17:08

Φωτιά στον 4ο όμιλο έβαλε η Σερβία που επικράτησε 1-0 της Γερμανίας.

A- A A+

Φωτιά στον 4ο όμιλο έβαλε η Σερβία που επικράτησε 1-0 της Γερμανίας. Σε περιπέτειες τα Πάντσερ, που έπαιζαν με δέκα από το 37' και έχασαν πέναλτι στο 60'.

Τα συστήματα...

Οπως και με την Αυστραλία, ο Γιόακιμ Λεβ παρέταξε την Γερμανία με επιθετικό προσανατολισμό και σύστημα 4-3-3 με διάταξη 4-2-1-3. Η αρχική σύνθεση των Πάντσερ είχε ως εξής. Στο τέρμα ο Νόιερ της Σάλκε, δεξί μπακ ο Λαμ και αριστερό ο Μπαντστούμπερ, ενώ στο κέντρο της άμυνας θέση πήραν οι Μερτεζάκερ και ο (δεξιός μπακ που έγινε στόπερ) Φρίντριχ.

Μπροστά τους υπήρχαν δύο παίκτες ο Κεντίρα και ο Σβάινστάγκερ, ενώ στον ρόλο μπροστά τους ήταν ο Οζίλ. Στην επίθεση δεξιά ήταν Μίλερ στα αριστερά ο Ποντόλσκι και στην κορυφή ο Κλόζε. Η Γερμανία με σαφή επιθετική διάθεση συχνά κατά τη διάρκεια του αγώνα γινόταν πιο επιθετική καθώς ο Σβαϊνστάιγκερ από αμυντικός μέσος πήγαινε μπροστά.

Με εμφανώς πιο συντηρητική τακτική κατέβασε τη Σερβία ο Ράντομιρ Αντιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Πλάβι επέλεξε: Τον Στοΐκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, τον Ιβάνοβιτς δεξιά, τον Κολάρφο αριστερά και τους Βίντιτς και Σούμποντιτς στο κέντρο. Μπροστά τους υπήρχαν τρεις κεντρικοί μέσοι. Ο Κουζμάνοβιτς ήταν αυτός που έπαιρνε το περισσότερο βάθος σαν γνήσιος αμυντικός χαφ και οι Στάνκοβιτς (δεξιά) και Νίνκοβιτς (αριστερά) ήταν μπροστά του. Επιθετικοί μέσοι ήταν δεξιά ο Κράσιτς και αριστερά ο σκόρερ, Γιοβάνοβιτς και μόνος στην επίθεση ο γίγαντας, Ζίγκιτς.

Κλειστό ματς και αυστηρότητα

Ενα από τα καλύτερα ματς του μουντιάλ έγινε στο Πορτ Ελίζαμπεθ με τη Σερβία και την Γερμανία να παρουσιάζουν μια 'γεμάτη' αναμέτρηση που τα είχε όλα. Παρά το γεγονός ότι ο Λεβ κατέβασε την ομάδα του επιθετικά, ο Αντιτς γέμισε το κέντρο του με πέντε χαφ, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μόλις δύο φάσεις μέχρι το 37'.

Οι Πλάβι βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Κλόζε ο οποίος ανέτρεψε από πίσω τον Στάνκοβιτς. Ο Ισπανός διαιτητής, Αλμπέρτο Ουνδιάνο, εξάντλησε την αυστηρότητά του στον «Μίρο» καθώς η πρώτη κάρτα ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Αντιτς ευτύχησε να προηγηθεί με τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κεφαλιά πάσα του Ζίγκιτς μετά τη σέντρα του Κράσιτς (1-0). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν καθώς αρχικά ο Κεντίρα με βολέ τράνταξε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Μίλερ είδε το ψαλίδι του να κόβεται πάνω στη γραμμή.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ (c), Μπατστούμπερ (77' Γκόμες), Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (70' Κακάου), Μίλερ (70' Μαρίν) Ποντόλσκι, Κλόζε.

Σερβία (Ράνομιρ Αντιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Νίνκοβιτς (70' Κάτσαρ), Κουζμάνοβιτς (75' Πέτροβιτς), Στάνκοβιτς (c), Κράσιτς, Γιοβάνοβιτς (79' Λάζοβιτς), Ζίγκιτς.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις