Σλοβενία - ΗΠΑ 2-2, με αντεπίθεση διαρκείας των Αμερικανών

2-0 προηγήθηκαν στο ημίχρονο οι Σλοβένοι
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 19:08
UPD:23:00

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει την ανατροπή αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε κανονικό γκολ του Αλτιντορ στο 85ο λεπτό για φάουλ.

A- A A+

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Σλοβενία και ΗΠΑ για τον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα συναρπαστικό ματς στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με γκολ των Μπίρσα (13΄), Λιουμπίγιανκιτς (42΄), όμως οι Αμερικανοί με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τους Ντόνοβαν (48΄), Μπράντλεϊ (82΄).

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει την ανατροπή αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε κανονικό γκολ του Αλτιντορ στο 85ο λεπτό για φάουλ.

Αξιζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του 2-2 για την Αμερική ήταν ο γιος του προπονητή της αμερικανικής ομάδας Μπομπ Μπράντλεϊ.

Η Σλοβενία προηγήθηκε στο 13΄ με βολίδα του Μπίρσα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Παρά την πίεση των Αμερικανών οι Σλοβένοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λιουμπίγιανκιτς που συνδυάστηκε έξοχα με τον Νοβάκοβιτς στο 42΄ και πλάσαρε τον Χάουαρντ γράφοντας το 2-0 (σκορ πρόκρισης για τους Σλοβένους).

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Λάντον Ντόνοβαν μείωσε για τους Αμερικανούς, 2-1 στο 48΄. Κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, οι παίκτες του Μπομπ Μπράντλεϊ έδειξαν ότι δεν είχαν πει την τελευαταία τους λέξη και συγκεκριμένα ο... γιος του, Μπιλ, ισοφάρισε στο 82΄ μετά από σύγχυση στην περιοχή του γκολκίπερ των Σλοβένων, Χαντάνοβιτς.

Όπως προαναφέρθηκε, στο 85΄ ο διαιτητής Κομάν Κουλιμπαλί από το Μάλι ακύρωσε κανονικό γκολ του Αλτιντορ,

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα (87΄ Ντέντιτς), Κόρεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ, Λιουμπίγιανκιτς (73΄ Πέτσνικ, +90 Κόματς), Νοβάκοβιτς

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Ονιέγου (76΄ Γκόμεζ), Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Τόρες (46΄ Εντου), Ντέμπσι, Αλτιντορ, Φίντλεϊ (46΄ Φαϊλάμπερ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις