Νέα προθεσμία έως 24/6 για Ηρακλή

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 22:21
UPD:23:13
A- A A+

Την αναβολή έκδοσης οριστικής απόφασης για την ΠΑΕ Ηρακλής μέχρι την 24η Ιουνίου, προκειμένου να προσκομισθούν συμπληρωματικά έγγραφα, ανακοίνωσε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ετσι λοιπόν, ούτε και σήμερα ελήφθη απόφαση επί της έφεσης της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της πρωτόδικης απόφασης της επιτροπής, παρατείνοντας την αγωνία των ανθρώπων του συλλόγου της Θεσσαλονίκης έως τις 24 Ιουνίου, όταν και θα εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση για την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Σε αυτό το μικρό διάστημα οι διοικούντες στον Ηρακλή θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να κερδίσει ο «Γηραιός» την έφεση και να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα της επιτροπής εφέσεων, λόγω αμφιβολιών, απαιτούνται παραστατικά στα οποία να εμφαίνονται πως οι ποδοσφαιριστές Ντιέ, Κοβαλέφσκι, Μπιλίσκοφ και Νταλαμπόνα ήταν έγκαιρα εξοφλημένοι ή είχαν αποδεχτεί ενυπόγραφα την ρύθμιση των οφειλών της ΠΑΕ προς αυτούς.

Απαιτείται η ακριβής κίνηση του ταμείου της ΠΑΕ με το ισοζύγιο πληρωμών ως το Μάϊο του 2009 και η απόδειξη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τους μετόχους που έχουν υπογράψει λόγω αμφιβολιών της οικονομικής δυνατότητας και αυτάρκειας της ομάδας για την αποφυγή παρόμοιων συνθηκών στο μέλλον.

Για τους λόγους αυτούς η επιτροπή δεν εξέδωσε απόφαση αλλά έδωσε το χρονικό περιθώριο ως την ερχόμενη Πέμπτη για την προσκόμιση αυτών των στοιχείων.

ΟΦΗ και Πιερικός πήραν την άδεια

Την ίδια ώρα, η επιτροπή έκανε γνωστό ότι ο ΟΦΗ και ο Πιερικός πήραν την άδεια για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα, την οποία όμως δεν εξασφάλισε ο Παναιτωλικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Την αναβολή έκδοσης οριστικής απόφασης για την ΠΑΕ Ηρακλής μέχρι την 24η Ιουνίου 2010 προκειμένου να προσκομισθούν συμπληρωματικά έγγραφα στην Επιτροπή.

2. Τη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011 στις ΠΑΕ ΟΦΗ, Πιερικός.

3. Τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011 στην ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Αμεση ήταν αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής για την αναβολή της απόφασης.

«Προς μεγάλη μας έκπληξη αντιλαμβανόμαστε ότι, καθ' υπέρβαση της εξουσίας της και των κανονισμών, η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, με την 'μη απόφασή' της αμφισβητεί ευθέως καταθετήρια τραπεζών, υπογραφές ποδοσφαιριστών και δικηγόρων τους, καθώς και υπογραφές νυν και πρώην παραγόντων, μετόχων και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηρακλής, χωρίς τα ανωτέρω να έχουν αμφισβητηθεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ή παράγοντες», αναφέρει η «κυανόλευκη» ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Κάτω από την επίπλαστη αυτή μομφή, εξαπολύεται υπόνοια πλαστογραφίας από μέρους μας, γεγονός, το οποίο, δίχως άλλο, αποτελεί δυσφήμιση της εταιρείας μας, η οποία επιφυλάσσεται να κινηθεί ποινικά και αστικά κατά των μελών της επιτροπής».

«Αναφορικά με την ακροαματική διαδικασία, την οποία επικαλείται η επιτροπή, προκειμένου να δικαιολογήσει την 'μη απόφασή' της, η ΠΑΕ Ηρακλής ζητά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, που τηρήθηκαν στη συνεδρίαση, προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν αμφισβήτησαν κανένα από τα στοιχεία, που οψίμως και υπόπτως αμφισβητούν με την 'μη απόφασή' τους. Ο Ηρακλής δεν έγινε, δεν γίνεται και δεν θα γίνει ποτέ αντικείμενο συναλλαγής...», καταλήγει η ανακοίνωση

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις