Ποιο είναι τελικά το φαβορί;

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 17:45
A- A A+

Ντέρμπαν,

Ο αγώνας Ολλανδία-Ιαπωνία φάνταζε εξ αρχής στο πρόγραμμα ως ιδανικό ματς για εξαγωγή συμπερασμάτων, κυρίως τους κατά πόσο οι «οράνιε» μπορούν να είναι ένα από τα φαβορί του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Μπερτ Φαν Μάρβικ είχαν ήδη μια σχετικά εύκολη νίκη στο ενεργητικό τους κόντρα στην καλοκουρδισμένη Δανία και καλούνταν στη δεύτερη αγωνιστική να ξεπεράσουν το εμπόδιο των φιλόδοξων Ιαπώνων. Οι Ασιάτες θα αποτελούσαν το ιδανικό κρας τεστ για τους Ολλανδούς, αφού και πειθαρχημένο σύνολο είναι και ιδιαίτερα φιλόδοξο μετά και τη νίκη του την πρώτη αγωνιστική επί του Καμερούν.

Παρόλα αυτά, το θέαμα που προσέφεραν οι δυο αντίπαλοι στο «Ντέρμπαν Στέντιουμ» όχι μόνο δεν ικανοποίησε, αλλά αντίθετα προβληματίζει κυρίως όσον αφορά τους «οράνιε», οι οποίοι ελπίζουν να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ της διοργάνωσης που θα φτάσει μέχρι τέλους.

Χωρίς κίνηση και τρεξίματα στους κενούς χώρους και καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ελάχιστες τελικές ευκαιρίες, μπόρεσαν και σκόραραν μόνο χάρη σε μια λάθος εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα σε σουτ του Γουέσλι Σνάιντερ στο 53ο λεπτό και στη συνέχεια κάθισαν.

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει. Ποια ομάδα διεκδικεί με τις εμφανίσεις της τον τίτλο του φαβορί του Μουντιάλ μέχρι στιγμής;

Η Γερμανία ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην (αδύναμη) Αυστραλία, αλλά απέναντι στην αναχρονιστική Σερβία του 4-4-2 τα βρήκε σκούρα και μάλιστα ηττήθηκε. Ισοπαλία με την Παραγουάη ήταν το πρώτο αποτέλεσμα για την Ιταλία, ενώ η Ισπανία έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στην Ελβετία. Δυο ισοπαλίες για Αγγλία με ΗΠΑ και Αλγερία, την ώρα που η Γαλλία επιχειρεί εντυπωσιακή έξοδο από το τουρνουά με ισοπαλία κόντρα σε Ουρουγουάη και ήττα από Μεξικό. Η Βραζιλία πολύ δύσκολα κατάφερε και επικράτησε με 2-1 της Βόρειας Κορέας και μόνο η Αργεντινή που βρίσκεται στον όμιλο της Εθνικής έχει καταφέρει να καθαρίσει σχετικά εύκολα και τα δυο ματς που έχει δώσει.

Η λογική, λοιπόν, θέλει τους «αλμπισελέστε» ως πρώτο φαβορί λόγω ποιότητας και αποτελεσμάτων. Εφόσον, όμως, δεν έχουμε δει ακόμα ποιοτικά ματς και οι πιθανότητες μειώνονται για κάτι τέτοιο όσο προχωράει το Μουντιάλ, θα ρίσκαρα να χρίσω φαβορί τις ομάδες με τις πιο μεγάλες προσωπικότητες στον πάγκο τους.

Έτσι, πιστεύω πως αν η Αγγλία και η Ιταλία καταφέρουν και περάσουν από τη φάση των ομίλων θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στα νοκ άουτ παιχνίδια, που θα κριθούν πολύ περισσότερο στην τακτική, εκτός και αν η Αργεντινή κάνει πραγματικά τη μεγάλη διαφορά. Με τον Μαραντόνα προπονητή, όμως, όλα παίζονται...

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις