Γκάνα - Αυστραλία 1-1

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 19:26
UPD:21/06/2010 12:14

Την ευκαιρία να βρεθεί με το ένα πόδι στους «16» έχασε η Γκάνα. Οι Αφρικάνοι έμειναν στο 1-1 με την Αυστραλία, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 24'.

A- A A+

Την ευκαιρία να βρεθεί με το ένα πόδι στους «16» έχασε η Γκάνα. Οι Αφρικάνοι έμειναν στο 1-1 με την Αυστραλία, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 24'.

Το κόκκινο είναι το χρώμα του 4ου ομίλου του μουντιάλ καθώς η αναμέτρηση της Αυστραλίας με την Γκάνα ήταν η 4η στις τέσσερις που έχουν κόκκινη κάρτα. Τα Καγκουρό ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 11'. Ο Μπρεσιάνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κίνγκσον δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Χόλμαν, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα των Αφρικανών γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα του Ράγιεβατς ωστόσο, κατάφερε να ισοφάρισει στο 25' με πέναλτι. Ο Κιούελ απέκρουσε την μπάλα από το σουτ του Μενσά στη γραμμή της εστίας της Αυστραλίας χρησιμοποιώντας το χέρι του, με αποτέλεσμα ο Ρομπέρτο Ροζέτι, να αποβάλει τον άσο της Γαλατασαράι και να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Γκιάν, στο 100ο παιχνίδι αφρικανικής ομάδας σε τελική φάση Μουντιάλ.

Μέχρι την ανάπαυλα η Γκάνα έχασε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ, στο 27' με τον Ταγκόε, το σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σβάρτσερ, και στο 43', με τον Αυστραλό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Αγιού. Στην επανάληψη, οι Αυστραλοί έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Τσίπερφιλντ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 66', και τον Κίνγκσον να αποκρούει τα σουτ των Γουίλκσιρ και Κένεντι σε διπλή ευκαιρία στο 72'. Στο 90' οι Γκανέζοι, που δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να βγουν μαζικά μπροστά και διεκδηκήσουν τη νίκη, είχαν την ευκαιρία να πάρουν τους βαθμούς, αλλά η κεφαλιά του Τζόναθαν Μενσά από το φάουλ του Μουντάρι έφυγε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σβάρτσερ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Οβούσου-Αμπέγιε.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις