Σεβασμός στην Αργεντινή και αισιοδοξία

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 21:03
UPD:21/06/2010 14:40

A- A A+

Ντέρμπαν,

Η Αργεντινή είναι πολύ μεγάλη ομάδα και φαβορί γι' αυτό το Μουντιάλ, όμως εμείς μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, αρκεί να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Με αυτή τη νοοτροπία θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την «αλμπισελέστε» οι Έλληνες διεθνείς, όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Παντελή Καπετάνου.

«Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Έχουν 22 πολύ καλούς πολύ παίκτες. Ο Μέσι εξαιρείται γιατί είναι ένα σκαλοπάτι πάνω. Όνειρό μας τώρα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι. Αν είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», εξήγησε ο επιθετικός της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Π. Καπετάνος: Μπορούμε να κερδίσουμε

Π. Καπετάνος: Μπορούμε να κερδίσουμε

Πάντως, στην ερώτηση του κατά πόσο οι Αργεντινοί θα παίξουν πιο χαλαρά με την Εθνική, από τη στιγμή που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, δεν θέλησε να μπει σε αυτή τη λογική, τονίζοντας: «Δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω να παρουσιαστούν χαλαροί. Είναι ένα παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακόμα και αν μπουν κάποιοι παίκτες που είναι στον πάγκο -όπως ακούγεται-, θα παίξουν πολύ δυνατά για να αποδείξουν στον προπονητή τους, ότι μπορεί να τους υπολογίζει».

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στις δικές του δηλώσεις στάθηκε κυρίως στη νίκη της Εθνικής με τη Νιγηρία, υποστηρίζοντας πως τώρα το άγχος έφυγε από τα πόδια των Ελλήνων διεθνών και θα μπορέσουν να χαρούν το παιχνίδι.

Σ. Παπασταθόπουλος: Η Eθνική μπορεί να παίξει καλύτερα

Σ. Παπασταθόπουλος: Η Eθνική μπορεί να παίξει καλύτερα

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που πετύχαμε την πρώτη μας νίκη και τα πρώτα μας δυο γκολ. Τώρα παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πάμε να το χαρούμε για εμάς και τους Έλληνες. Αν είναι κάτι καλό, να έρθει».

Ο αμυντικός της Τζένοα ρωτήθηκε και για τον πρώην συμπαίκτη του στον ιταλικό σύλλογο Ντιέγκο Μιλίτο και για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

«Σίγουρα ο Μιλίτο, όπως και όλοι οι Αργεντινοί, είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για να τους σταματήσουμε δεν πρέπει να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, αλλά αυτό που κάνει καλά η Εθνική: Να αμύνεται ομαδικά», υποστήριξε.

Για το τέλος του ζητήθηκε μια πρόβλεψη για το σκορ και το τι θα ήθελε ο ίδιος, όμως προτίμησε να αστειευτεί.

«Εγώ ένα 5-0 θα έλεγα. Στο γήπεδο, όμως, είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα...»

Ατομικό Καραγκούνης - Τοροσίδης

Εν τω μεταξύ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν στη σαββατιάτικη προπόνηση της Εθνικής οι Γιώργος Καραγκούνης και Βασίλης Τοροσίδης. Ο πρώτος λόγω μιας σκαριάς που δέχθηκε στο κουντεπιέ και ο δεύτερο εξαιτίας ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις