Αναστάτωση στο Γιοχάνεσμπουργκ από ισχυρή έκρηξη

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010 18:08
A- A A+

Μικρή αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στο Γιοχάνεσμπουργκ από ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αστυνομικές αρχές της πόλης, επρόκειτο για μια ελεγχόμενη έκρηξη σε εργοστάσιο. Αυτή ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αιτία για τη μεγάλη δόνηση που έγινε αισθητή και στο "Σόκερ Σίτι" προκαλώντας γενικό συναγερμό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνέντευξη Τύπου της FIFA.

Στο "Σόκερ Σίτι", όπου θα γίνει στις 21:30 (ώρα Ελλάδος) ο αγώνας Βραζιλίας - Ακτή Ελεφαντοστού, όλα είναι πλεόν ήρεμα.

Οι τοπικές αρχές δεν μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ότι «επρόκειτο για ελεγχόμενη έκρηξη, στο εργοστάσιο "Maxam di Roodepoort". Πρόκειται για μια επιχείρηση που παράγει προϊόντα, μεταξύ των οποίων και κάποια με εκρηκτική σύσταση, για τα ορυχεία που υπάρχουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το πρωί είχε σημάνει συναγερμός και στο Κέντρο Τύπου στο Κέιπ Τάουν. Ήταν στις 10:30 το πρωί (11:30μ ώρα Ελλάδας) όταν η αστυνομία απομάκρυνε βιαστικά τους παριστάμενους στο χώρο, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Οι εκπρόσωποι του Τύπου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο του σταδίου "Γκριν Πόιντ", όπου αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας Πορτογαλία-Βόρεια Κορέα. Τελικά οι έρευνες δεν φανέρωσαν κάτι ύποπτο και ο συναγερμός έληξε ύστερα από περίπου 20 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις