Ιταλία - Ν. Ζηλανδία 1 - 1

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010 19:02
UPD:19:15

A- A A+

Ως κλασική Ιταλία, θα πρέπει να πάρει την πρόκριση για τους «16» στην τελευταία αγωνιστική, καθώς κατάφερε να μείνει στο 1-1 με τη Ν. Ζηλανδία, που σκόραρε από θέση οφ σάιντ.

Ο Μαρτσέλο Λίπι επέλεξε για την Ιταλία την 11άδα που είχε αρχίσει και το ματς με την Παραγουάη, με μοναδική αλλαγή φυσικά την παρουσία του Μαρκέτι κάτω από τα δοκάρια, αντί του τραυματία Μπουφόν. Οι προβλέψεις πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήθελαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια να μπαίνει δυνατά από την αρχή για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για τη συνέχεια.

Τελικά η κατάσταση έγινε... περίπλοκη για τους ατζούρι, καθώς στο 7ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Σμελτζ. Ένα γκολ, πάντως, που δε θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Το 0-1 ήταν γεγονός, όπως και η νευρικότητα των Ιταλών, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν από το επόμενο λεπτό αλλά το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο.

Η ομάδα του Λίπι δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, με συνέπεια να βασίζεται στις επελάσεις του Τζαμπρότα από δεξιά, μήπως και βρεθεί η λύση. Το 4-4-2 με τον Μαρκίζιο σαν... εξτρέμ δεν μπορούσε να λειτουργήσει, η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά στους Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο κι έτσι η σκουάντρα ατζούρα απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ, ένα εκ των οποίων, από τον Μοντολίβο, κατέληξε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι γινόταν κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο καθώς η Ν. Ζηλανδία δεν περνούσε ποτέ τη σέντρα και οι Ιταλοί προσπαθούσαν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Το κατάφεραν στο 29', όταν ο Ντε Ρόσι κέρδισε το πέναλτι μετά το τράβηγμα της φανέλας από τον Σμιθ και ο Ιακουίντα ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1. Έχοντας λιγότερο άγχος, πλέον, η Ιταλία φάνηκε να... χαλαρώνει κάπως κι έτσι δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Αλλαγές Λίπι, αλλά...

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν άρεσε καθόλου στον Λίπι, ο οποίος στην ανάπαυλα έκανε δύο αλλαγές. Οι Καμορανέζι και Ντι Νατάλε πήραν τις θέσεις των Πέπε και Τζιλαρντίνο αντίστοιχα, με τον Ντι Νατάλε να απειλεί στο 49' με ένα γυριστό σουτ και γενικά τους ατζούρι να δείχνουν κάπως πιο ζωντανοί...

Γρήγορα, όμως, επανήλθε η κακή εικόνα του πρώτου 45λεπτου και ο Λίπι ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 61', κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα. Ο Πατζίνι αντί του Μαρκίσιο, αλλαγή του συστήματος με τρεις παίκτες μπροστά και προσπάθεια για πίεση και δεύτερο γκολ. Έτσι όπως πίεζαν οι Ιταλοί, όμως, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έρθει αυτό το δεύτερο γκολ...

Οι παίκτες του Λίπι... κουτουλούσαν μεταξύ τους, ήταν απίστευτα αγχωμένοι και από ένα σημείο κι έπειτα έκαναν αβίαστα λάθη και δεν μπορούσαν να απειλήσουν με τίποτα. Κάποια μακρινά σουτ του Μοντολίβο ήταν η μόνη τους προσπάθεια, την ώρα που οι αντίπαλοι τους απλά έκλειναν όλους τους χώρους και κρατούσαν πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν το 1-1.

Πήγαν να το... κλέψουν!

Στο 83', μάλιστα, η Ν. Ζηλανδία έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει αυτή το δεύτερο γκολ και να κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο διαγώνιο σουτ του Γουντ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ιταλία πίεσε ασφυκτικά καθώς βγήκαν όλοι, πλην του... Μαρκέτι, στην επίθεση και στο 88' ο Καμορανέζι με ένα τρομερό σουτ φλέρταρε με το γκολ. Ο Πάστον, όμως, αντέδρασε και πάλι σωστά και κράτησε το 1-1, που διατηρεί ζωντανή τη Ν. Ζηλανδία στη μάχη της πρόκρισης, ενώ προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία...

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις