Σαφάρι

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010 20:39
UPD:21/06/2010 13:37
NAFTEMPORIKI.GR

A- A A+

Ντέρμπαν,

Η Νότια Αφρική είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν αναμφίβολα η πιο οργανωμένη αφρικανική χώρα. Οι μεγάλες πόλεις της, όπως το Κέιπ Τάουν ή το Ντέρμπαν, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές ή Αμερικανικές σε επίπεδο σύγχρονου τρόπου ζωής, την ίδια ώρα η πρωτεύουσά της είναι γνωστή και ως η «ζούγκλα του τσιμέντου».

Παρόλα αυτά, λίγα χιλιόμετρα μέσα στην νοτιοαφρικανική ενδοχώρα ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Εκείνη μιας πιο παρθένου Αφρικής, όπου η άγρια φύση, αν και δείχνει τελείως υποταγμένη, τουλάχιστον δεν είναι ακόμα πλήρως εξαφανισμένη.

Για τους τουρίστες στο Ντέρμπαν η διαδρομή προς το άγριο είναι μόνο μιάμιση ώρα δρόμος μακριά. Σε ένα τέτοιο μίνι-σαφάρι ο βιαστικός σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να χαϊδέψει έναν ελέφαντα ή έναν ιπποπόταμο, να χαζέψει από την ασφάλεια του αυτοκινήτου του ένα χορτάτο και ακίνδυνο λιοντάρι, να πάρει στον ώμο του έναν μισοναρκωμένο πύθωνα και τέλος να δει πως ήταν χρόνια πριν στο περίπου οι παραδοσιακές τελετές φυλών, όπως οι Ζουλού.

NAFTEMPORIKI.GR

Μια γρήγορη βόλτα συγκινήσεων, ό,τι δηλαδή είναι για το φαγητό το fast food.

Η φύση πάντοτε υποβλητική, έστω και υποταγμένη, δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει...

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις