Χιλή: Πρόσω ολοταχώς για τους «16»

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 19:09
UPD:20:12

A- A A+

Μία ανάσα πριν από την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ βρίσκεται η Χιλή, έπειτα από τη μεγάλη νίκη (1-0) που πέτυχε κόντρα στην Ελβετία. Πλέον μόνο με τριπλή ισοβαθμία η ομάδα θα μείνει εκτός των «16».

Όπως και σε άλλα ματς του μουντιάλ, δεν σημειώθηκε γκολ στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν διάθεση για μπάλα. Ο γρήγορος ρυθμός δεν έφερε ευκαιρίες στην αναμέτρηση, καθώς οι δύο ομάδες έκαναν πολλές λάθος πάσες κατά τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών.

Μέχρι το 31', όταν αποβλήθηκε ο Μπεχράμι για την Ελβετία έχει σημειωθεί μόλις μία φάση από πλευράς Χιλής, στο 10' όταν Βιδάλ και Καρμόνα με διαδοχικά μακρινά σουτ δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Μπενάλιο και τα βρήκαν σε εξαιρετική κατάσταση. Οι Λατινοαμερικάνοι ήταν ήδη καλύτεροι μέχρι το ημίωρο και από τη στιγμή που απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα έγιναν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Ωστόσο και στη συνέχεια, οι Ελβετοί με φοβερή αγωνιστική πειθαρχία και δύναμη κρατούσαν τους Λατινοαμερικάνους στα όρια της περιοχής τους αναγκάζοντάς τους σε αναρίθμητες σέντρες που γίνονταν εύκολη λεία από τους υψηλόσωμους στόπερ.

Κι ενώ από το 55' μέχρι το 75' η άμυνα της Ελβετίας έδειχνε να περνάει εύκολο απόγευμα, λίγο μετά λύγισε. Ο Παρέδες, μπορεί να είναι σε θέση οφσάιντ, έκανε όμως εξαιρετική κίνηση πλάγια δεξιά αποφεύγοντας τον Μπενάλιο και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γκονζάλες, ο οποίος με το κεφάλι άνοιξε το σκορ (1-0).

Μετά το γκολ, ο Μπιέλσα μάζεψε το σύστημα της Χιλής καθώς δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει άλλο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις