Ισπανία - Ονδούρα 2-0

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 23:33
UPD:22/06/2010 12:09

Με τον Βίγια να είναι το άλφα και το ωμέγα πετυχαίνοντας τα δύο γκολ και χάνοντας και πέναλτι, η Ισπανία επικράτησε της Ονδούρας με 2-0.

A- A A+

Με τον Βίγια να είναι το άλφα και το ωμέγα πετυχαίνοντας τα δύο γκολ και χάνοντας και πέναλτι, η Ισπανία επικράτησε της Ονδούρας με 2-0 και κόντρα στην Χιλή θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.

Μία ομάδα στο γήπεδο

Στο πρώτο μέρος στον αγωνιστικό χώρο του «Ellis Park» υπήρχε μόνο μία ομάδα. Αυτή ήταν η Ισπανία που ήταν και η μόνη που δημιουργούσε φάσεις στην αντίπαλη εστία. Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε, πέτυχαν ένα γκολ, διαμαρτύρονται και δικαίως για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε, ενώ έχασαν και σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Στον αντίποδα η Ονδούρα δεν έκανε απολύτως τίποτα, καθώς το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μην δεχτεί γκολ. Όμως ακόμα και όταν το δέχτηκε κάθησε στην άμυνα περιμένοντας τους αντιπάλους της. Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε πως ο Βίγια με μια ανόητη ενέργεια θα έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα, με τον Ιάπωνα να του χαρίζεται.

Μία παρέμεινε

Και στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια. Η Ισπανία ήταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο, πιέζοντας τους αντιπάλους τους για περισσότερα γκολ. Μπορεί να κατάφεραν να πετύχουν ένα με τον Βίγια και πάλι, αλλά έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα με πιο χαρακτηριστική αυτή του χαμένου πέναλτι από τον Βίγια.

Σίγουρα οι βαθμοί είναι σημαντικοί, αλλά οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε έχασαν σημαντική ευκαιρία να πετύχουν περισσότερα τέρματα και να έχουν πλεονέκτημα σε πιθανές ισοβαθμίες.

Δίκαιες διαμαρτυρίες με το καλημέρα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας ανάμεσα στην Ισπανία και την Ονδούρα, ξεκίνησε έτσι όπως το περίμεναν οι περισσότεροι. Με τους τυπικά γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά. Οι Ίβηρες από το 3' έκαναν αισθητή την παρουσία τους και μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν και δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Συγκεκριμένα ο Τόρες γύρισε μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα σταμάτησε σε χέρι αμυντικού της Ονδούρα, με τον Ιάπωνα διαιτητή να μην καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Η μία ευκαιρία μετά την άλλη

Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε συνέχιζαν να πιέζουν και στο 7' έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, με τον Βίγια ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαδάρες. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Ράμος προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Γκολάρα Βίγια

Με τον Τόρες να δείχνει μακριά από το καλό του εαυτό, αυτός που θα μπορούσε να αλλάξει με μία προσπάθεια την ροή του αγώνα ήταν μόνο ο Βίγια. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα πλέον, στο 17' απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως είναι από τους καλύτερους στην θέση του στον κόσμο.

Πήρε την μπάλα από αριστερά πέρασε αρχικά δύο παίκτες, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και μπροστά στον Τσάβες και παρότι έπεφτε έπιασε ένα φοβερό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο γάμα του Βαγιαδάρες. Ήταν το καλύτερο γκολ που έχουμε δει έως τώρα στο Μουντιάλ.

Δεν το έβαζε με τίποτα ο Τόρες

Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που πίεσαν για ακόμα περισσότερα. Ωστόσο οι προσπάθειές τους σταματούσαν, όχι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά στον Φερνάντο Τόρες. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ μπορεί να προσπαθούσε, αλλά τίποτα δεν του πήγαινε καλά. Μάλιστα στο 32' και 33' έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από εξαιρετικές θέσεις.

Θα έπρεπε να αποβληθεί

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν γιατί ο Νταβίντ Βίγια δεν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για απευθείας χτύπημα αντιπάλου εκτός φάσης.

Γκολ με το καλημέρα

Και στο δεύτερο μέρος η Ισπανία ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά, καθώς είχε ως στόχο να πετύχει όσα περισσότερα γκολ μπορούσε προκειμένου να είχε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι «φούριας ρόχας» ευτύχησαν από νωρίς να κάνουν το 2-0. Δράστης και πάλι ο Βίγια, ο οποίος στο 51' έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα.

Χάθηκε η μπάλα

Από την στιγμή εκείνη οι Ισπανοί έκρυψαν την μπάλα, χάνοντας την μία μετά την άλλη τις ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Αρχικά στο 52' ο Σέρχιο Ράμος έπιασε έναν κεραυνό, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι της Ονδούρας.

Πάει και το πέναλτι

Η μεγαλύτερη ωστόσο ευκαιρία χάθηκε για την Ισπανία στο 62'. Αρχικά ένα λεπτό πιο νωρίς, ο Νάβας κέρδισε το πεντακάθαρο πέναλτι από τον Ιζαγκίρε. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βίγια, ο οποίος όμως αν και έστειλε τον Βιγιαδάρες στην άλλη πλευρά, αστόχησε χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα τόσο της ομάδας του, όσο και τα δικά του.

Η πρώτη φάση στο 65'

Η Ονδούρα σε όλο το ματς είχε απλά τον ρόλο παρατηρητή και μάλιστα στο 65' ο Σουαζό έκανε το πρώτο σουτ προς στην εστία του Κασίγιας, έστω και αν ήταν εξαιρετικά άστοχο.

Πήγε να σκοράρει με το που μπήκε

Και πάλι οι Ίβηρες συνέχιζαν να πιέζουν και στο 66' ο Φάμπρεγας δευτερόλεπτα αφότου είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, έφυγε μόνος απέναντι από τον Βιγιαδάρες, τον πέρασε αλλά το πλάσε του έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Τσάβες.

Στο επόμενο λεπτό ο Σέρχιο Ράμος έφτασε μια ανάσα από το 3-0, αλλά το δυνατό του σουτ, έδιωξε με πολύ ωραία προσπάθεια ο Βιγιαδάρες. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία χάθηκε με τον Βίγια, ο οποίος στο 87' είδε τον αντίπαλο αμυντικό να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Το τελευταίο σφύριγμα είδε τους Ισπανούς να κερδίζουν με 2-0, ένα σκορ που σαφώς θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις