Κόντρα στην Αργεντινή για το θαύμα και την πρόκριση

Η Εθνική στο Μουντιάλ
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 09:00
UPD:15:11

A- A A+

Πολοκουάνε,

Τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεκδικεί απόψε (21:30, ΝΕΤ - liveblogging naftemporiki.gr) χωρίς άγχος η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στην πολυτάλαντη Αργεντινή των Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε.

Η νίκη επί της Νιγηρίας με 2-1 την περασμένη Πέμπτη έλυσε τα πόδια των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι φοβόντουσαν το χειρότερο -ένα νέο 1994- και πλέον πηγαίνουν κόντρα σε μια πολύ ανώτερη ομάδα να κυνηγήσουν το θαύμα.

Η Αργεντινή, ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού τουρνουά, μπορεί μέχρι στιγμής να φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο, όμως από τη στιγμή που οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ίσως η έκπληξη να είναι ακόμα πιο εύκολο να έρθει.

Σε κάθε περίπτωση, στην Εθνική μας δεν αρκεί μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα (πχ ισοπαλία), αλλά ένα καλύτερο από αυτό που θα φέρει η Ν. Κορέα, η οποία είναι ισόβαθμη με εμάς και με ίδια διαφορά τερμάτων, αλλά η καλύτερή της επίθεση της δίνει μέχρι στιγμής την πρόκριση.

Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν και από τη διάθεση των «αλμπισελέστε» να ψάξουν τη νίκη, από τη στιγμή που έχουν ουσιαστικά ήδη προκριθεί. Ο Μέσι μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί σταθερά στην 11αδα που θα παρατάξει ο Μαραντόνα, όμως ο πρώην άσος της Αργεντινής έχει αποκαλύψει, πως θα κάνει μέχρι και επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Νότια Κορέα.

Όχι ότι η «δεύτερη» τους ομάδα θα αποτελέσει εύκολο στόχο των διεθνών μας. Το αντίθετο ισχύει, αφού υπάρχει διάχυτος φόβος ότι οι εναλλακτικοί θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να ανέβουν στα μάτια του προπονητή τους

Όπως όλα δείχνουν η 11αδα της Αργεντινής θα βρει τον Σέρχιο Ρομέρο στο νο1, στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Οταμέντι και στα αριστερά ο Κλεμέντε Ροντρίγκεζ. Το κεντρικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ντεμικέλις και Μπουρδίσο, ενώ στα χαφ τον Μπλάτι θα πλαισιώνουν οι Μάξι Ροντρίγκεζ και Βερόν. Σε ελεύθερο ρόλο θα ξεκινάει από τα δεξιά ο Μέσι και μπροστά του θα παίζουν οι Αγουέρο και Μιλίτο.

Στο στρατόπεδο της Εθνικής όλοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, με τον Ρεχάγκελ και τους παίκτες να διατηρούν την πίστη τους για το αποτέλεσμα. Προβλήματα οι Έλληνες διεθνείς δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και έτσι ο Γερμανός εκλέκτορας θα μπορεί να τους έχει όλους στη διάθεσή του.

Παρόλα αυτά, δύσκολα θα αλλάξει πολλά πράγματα από το παιχνίδι κόντρα στη Νιγηρία. Πάλι θα παρατάξει την ομάδα του με ένα 5-2-3 με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δυο χαφ και τριάδα μπροστά.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ενώ δεξιά και αριστερά στην άμυνα θα παίξουν οι Λουκάς Βύντρα και Βασίλης Τοροσίδης αντίστοιχα. Το κεντρικό τρίδυμο θα αποτελέσουν οι Κυργιάκος, Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, ενώ στα χαφ Τζιόλης και Κατσουράνης θα κάνουν παιχνίδι. Μπροστά αριστερά θα παίξει ο Καραγκούνης σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, δεξιά μάλλον ο Σαλπιγγίδης και παίζεται μια θέση φουνταριστού μεταξύ των Σαμαρά και Γκέκα.

Στο Πολοκουάνε την Τρίτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να βρεθούν μέχρι και 10.000 φίλοι στο πλευρό της Εθνικής, οι περισσότεροι εκ των οποίων ομογενείς.

Χαμηλή θα είναι η θερμοκρασία στη διάρκεια του αγώνα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις