ΝΑΤΟ: Στήριξη στο διοικητή των δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Παρά το «ατυχές» δημοσίευμα
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 12:01
A- A A+

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στο διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγό Στάνλεϊ Μακρίσταλ, εξέφρασε ο επικεφαλής της συμμαχίας, μετά από δημοσίευμα που παρουσιάζει τον ίδιο και συνεργάτες του να μιλούν προσβλητικά για μερικούς από τους στενότερους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το άρθρο, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone, ο στρατηγός Μακρίσταλ φέρεται να δηλώνει προδομένος από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Καμπούλ Καρλ ¶ικενμπερι, ενώ συνεργάτες του κοροϊδεύουν τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και υποστηρίζουν ότι ο στρατηγός νιώθει «απογοήτευση» από τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι ένα μάλλον ατυχές άρθρο, αλλά είναι απλώς ένα άρθρο», δήλωσε εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ¶ντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Βρισκόμαστε στο μέσον μιας πραγματικής σύγκρουσης και ο γενικός γραμματέας έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο στρατηγό Μακρίσταλ ως διοικητή του ΝΑΤΟ και στη στρατηγική του», πρόσθεσε.

Το άρθρο σκιαγραφεί ένα διχασμό ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τους συμβούλους του Ομπάμα, σε μία δύσκολη στιγμή για το Πεντάγωνο, που επιχειρεί να αποκρούσει την κριτική για τη στρατηγική του στο Αφγανιστάν.

Χθες, ο στρατηγός Μακρίσταλ ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι έχει «τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό για τον πρόεδρο Ομπάμα και την ομάδα εθνικής ασφαλείας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή