Ανεστάλη η αποχή των βαθμολογητών

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 16:18
UPD:17:01

Με έξι ψήφους υπέρ και δύο κατά αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ η λήξη της αποχής.

A- A A+

Τη λήξη της αποχής των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων αποφάσισε -με έξι ψήφους υπέρ και δύο κατά- το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης ψήφισα τόσο τα μέλη της ΔΑΚΕ όσο και τα μέλη της ΠΑΣΚ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ, Δημήτρη Πέππε, οι βαθμολογίες των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθούν σε 10 ημέρες.

«Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων», είπε ο κ. Πέππες και προανήγγειλε «θερμό φθινόπωρο».

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επισήμανε ότι «η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής - είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους».

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και χαρακτήρισε την ηγεσία της Ομοσπονίδας «πουλημένη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για αναστολή «σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα». Κάλεσε επίσης τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν σε αυτήν.

«Η αγωνία των μαθητών τελειώνει», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι «η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη».

«Το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές», κατέληξε η υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή