NASA : Ανεβλήθη η εκτόξευση του Endeavour λόγω διαρροής οξυγόνου

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 07:05
UPD:07:34

A- A A+

Η NASA ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour, εξ αιτίας διαρροής οξυγόνου στον θάλαμο του πληρώματος, η οποία δεν κατέστη δυνατό να διορθωθεί εγκαίρως, όπως ανακοινώθηκε από το διαστημικό κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα.

Το Εντίβουρ επρόκειτο να εκτοξευθεί στις 7:59' π.μ., ώρα Ελλάδος, από το διαστημικό κέντρο Κένεντι. Οι υπάλληλοι του κέντρου επιθεώρησαν το διαστημικό λεωφορείο τρείς ώρες πριν την εκτόξευσή του και αφού είχε τροφοδοτηθεί με 1,9 εκατ. λίτρα ειδικού καυσίμου κι ο κυβερνήτης του, Τζέϊμς Γουέδερμπι, είχε προσδεθεί ήδη στη θέση του.

Η διαρροή εντοπίσθηκε στο σύστημα που τροφοδοτεί με οξυγόνο τα σκάφανδρα του πληρώματος κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης. Η NASA ανακοίνωσε πως η καθυστέρηση της εκτόξευσης θα είναι διάρκειας μίας ημέρας τουλάχιστον, όμως θα χρειασθούν αρκετές ώρες ακόμη για να διαπιστωθεί ποιό είναι το μέγεθος της διαρροής, και να αποφασισθεί εάν η πτήση θα ματαιωθεί για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το διαστημικό λεωφορείο και το επταμελές πλήρωμά του είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή