¶δοξος αποκλεισμός για την Εθνική

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 23:22
UPD:27/01/2011 15:32

A- A A+

Πολοκουάνε,

¶δοξο τέλος είχε η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, καθώς άντεξε 77 ολόκληρα λεπτά, αλλά λύγισε στο τέλος και ηττήθηκε με 2-0 από την Αργεντινή στο τελευταίο της παιχνίδι στη διοργάνωση, μη μπορώντας έτσι να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Ν. Κορέας με τη Νιγηρία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε στο ύψος του απέναντι στους «αλμπισελέστε», όμως μια στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα σε κόρνερ, είχε ως αποτέλεσμα ο Ντεμικέλις να βρει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από κοντά και να δώσει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Επτά λεπτά αργότερα μια ατομική του ενέργεια ο Μέσι άνοιξε την ελληνική άμυνα και ο Μάρτιν Παλέρμο μπόρεσε κατ' αυτό τον τρόπο να διπλασιάσει τα τέρματα της Αργεντινή με κοντινό πλασέ προ του εξουδετερωμένου Τζόρβα.

Την ίδια ώρα Ν. Κορέα και Νιγηρία έμεναν στο 2-2, αποτέλεσμα που στέλνει στην επόμενη φάση τους Ασιάτες. Παρόλα αυτά, η διακύμανση του συγκεκριμένου ματς έδινε ελπίδες στην Εθνική για πρόκριση και μάλιστα όταν προηγήθηκαν οι Αφρικανοί και εμείς ήμασταν ακόμα στο μηδέν, τότε τυπικά εμείς είχαμε στα χέρια μας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Όπως λοιπόν όλα δείχνουν, η πρόκριση για την Ελλάδα δεν χάθηκε κόντρα στην Αργεντινή, αλλά στο πρώτο παιχνίδι με την Κορέα. Εκεί ακόμα και ένα γκολ περισσότερο να είχαμε πετύχει, θα μπορούσαμε να κυνηγάμε άλλα πράγματα, ενώ με ισοπαλία θα ήμασταν σίγουρα στην επόμενη φάση.

Κόντρα στους «αλμπισελέστε» απλώς παλέψαμε με όποια μέσα είχαμε. ¶μυνα, άμυνα και ξανά άμυνα.

Ο Ρεχάγκελ παρέταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (τους Μόρα, Κυργκιάκο και Παπαδόπουλο) και τον Παπασταθόπουλο σε ρόλο προσωπικού φρουρού του Μέσι. Το σχέδιο μέχρι και το 77' πήγαινε περίφημα, με τον αμυντικό της Τζένοα να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι πάνω στο παιδί-θαύμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά όλες οι ισορροπίες άλλαξαν με το γκολ του Ντεμικέλις.

Πάντως, η Εθνική ανοίχτηκε για να σκοράρει πριν δεχθεί το γκολ και ο Ρεχάγκελ πέρασε πολύ έξυπνα στα χαφ τον Τοροσίδη και στη συνέχεια τον Νίνη, όμως ο Σαμαράς ήταν απελπιστικά μόνος του μπροστά για να σκοράρει. Το πάλεψε, όμως, όσο μπορούσε και συγκαταλέγεται στους διακριθέντες.

Καλύτερος, βέβαια, από πλευράς Εθνικής -πλην του Παπασταθόπουλου- ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δυο τρεις μεγάλες επεμβάσεις.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (55' Πατσατζόγλου), Μόρας, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης (54' Νίνης), Καραγκούνης (46' Σπυρόπουλος), Σαμαράς

Αργεντινή (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ροντρίγκεζ, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Μπολάτι, Βερόν, Μάξι (63' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο (77' Παστόρε), Μιλίτο (80' Παλέρμο)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις