Μουντιάλ: Στους «16» η Νότια Κορέα

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 00:12
UPD:09:41

A- A A+

Η Νότια Κορέα πήρε την ισοπαλία που χρειαζόταν από τη Νιγηρία (2-2) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αργεντινής, πέρασε στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.

Πιο δυνατά οι Νιγηριανοί...

Με σαφώς περισσότερο πάθος και δίψα για τη νίκη μπήκαν στο παιχνίδι οι Νιγηριανοί και κατάφεραν να προηγηθούν στο 12'. Ο Οντία έκανε εξαιρετική κίνηση και σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Κορέας κοιμήθηκε και ο Κάλου Ούτσε πετάχτηκε από πίσω και με δεξί πλασέ έγραψε το 1-0 από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι Αφρικανοί αν και παρουσίασαν κρούσματα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης πουλώντας τη μπάλα μεταξύ της περιοχής τους και του κέντρου, στη συνέχεια έδειξαν να ελέγχουν την αναμέτρηση και με όπλο τη δύναμη και την αποφασιστικότητα κυριάρχησαν. Μάλιστα στο 36' παραλίγο να κάνουν δύο τα γκολ τους, όμως το σουτ του σκόρερ με το δεξί βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σουνγκ-Ριόνγκ.

Η μπάλα τιμωρεί

Στο διάστημα αυτό οι Κορεάτες με μεθοδικότητα, τεχνική και αγωνιστική πειθαρχεία προσπαθούσαν να πετύχουν κάτι καλό και έφερναν τη μπάλα μέσα στην περιοχή των Νιγηριανών από τα δώρα-λάθη λίγο πριν κέντρο. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις και συμπτωματικά, δύο λεπτά μετά το δοκάρι της ομάδας του Λάγκερμπακ, οι Ασιάτες ισοφάρισαν, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο 38', μετά από εκτέλεση φάουλ του Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, ο Λι Γιούνγκ-Σο έφυγε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας των Νιγηριανών και αν και έβαλε περίεργα το σώμα του με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Από το σημείο αυτό και μετά οι Αετοί έδειξαν σοκαρισμένοι στο παιχνίδι τους, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι την συμπλήρωση των πρώτων 45'.

Μία από τα ίδια στην επανάληψη...

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι από στημένη φάση οι Νιγηριανοί είχαν κινδυνεύσει από τους Κορεάτες, μόλις στο 49' χάρισαν στο φάουλ έξω από την περιοχή χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Αποτέλεσμα; Ο Παρκ Τσου-Γιουνγκ με εξαιρετική εκτέλεση και τον Ενγιάμα να κινείται σε λάθος κατεύθυνση έγραψε το 2-1. Στο 67' οι Νιγηριανοί έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του μουντιάλ για να ισοφαρίσουν! Με τον Μάρτινς να στέλενει μόνος του με το τέρμα τη μπάλα άουτ. Παρά το γεγονός αυτό οι Κορεάτες ήθελαν να γίνει τοι ματς ισοπαλία...

Ξανά ισοπαλία

Ενα λεπτό μετά, ο Ομπάσι έκλεψε τη μπάλα από τον τελευταίο αμυνόμενο της Κορέας, ο οποίος υπέπεσε σε τραγικό λάθος και στη συνέχεια έκανε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Γιακούμπου Αγιακμπένι για να γράψει το 2-2. Στο τελευταίο 20λεπτό, όπως ήταν λογικό, οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που πίεσαν για να σκοράρουν αφού σε συνδυασμό με το ότι η Ελλάδα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ θα έπαιρναν την πρόκριση στους «16», όμως στο 80' ο Μάρτινς με το τετ α τετ που πέρασε άουτ και στο 90' ο Ομπίνα με τα δύο καλά σουτ που δοκίμασε, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι το χρυσό εισιτήριο πήγε στην Κορέα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιεάμα, Αφολάμπι, Γιόμπο (46' Εκιέιλε), Σίτου, Οντια, Ούτσε, Ετούχου, Αγίλα, Ομπάσι, Γιακούμπου (71' Ομπίνα), Κανού (57' Μάρτινς).

Νότια Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μο): Σουνγκ Ριόνγκ Τζουνγκ, Ντου Ρι Τσα, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Τζουνγκ Σο Λι, Γιουνγκ Πιο Λι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Σουνγκ Γιονγκ Κι (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Τζουνγκ Βο Κιμ, Τζι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (90' Κιμ Ντονγκ-Γιν), Κι Χουν Γιεόμ (64' Κιμ Ναμ-Ιλ).

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Γήπεδο: «Derban Stadium»

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις