Σε αντεπίθεση καλεί η Αλ. Παπαρήγα

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 12:01
A- A A+

Αντεπίθεση και πάλη για την κοινωνική και λαϊκή ευημερία ζήτησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, η οποία έδωσε το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και με αφορμή τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον Πειραιά σημείωσε ότι «ήταν γνωστή η απόφαση των ναυτεργατών» να μην επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων.

«Για τον καθένα μας, για την κάθε μια, δύο επιλογές υπάρχουν: Ή ζούμε με τη φτώχεια και τη δυστυχία που θα εξαπλώνεται, ή οπλισμένοι με θάρρος και αντοχή να αντεπιτεθούμε παλεύοντας για την κοινωνική λαϊκή ευημερία», είπε χαρακτηριστικά.

Α. Παπαρήγα: Hταν γνωστή η απεργία

Α. Παπαρήγα: Hταν γνωστή η απεργία

«Επειδή παρακολούθησα 2 - 3 κανάλια, υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρείες τον διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή και ήταν γνωστή και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Ποιοί ήταν αυτοί μέσα στα καράβια;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Ανθρωποι που μπορεί αύριο να μείνουν άνεργοι, άνθρωποι που θα τους κοπεί το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα».

«Αυτοί που πήγαν με το πλοίο στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν άνθρωποι που είχαν κοινά συμφέροντα με τους ναυτεργάτες», πρόσθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ και υποστήριξε πως η ίδια δεν διαπίστωσε «ούτε έκρυθμη κατάσταση, ούτε διαμαρτυρία, ούτε προσπάθεια των επιβατών να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες».

«Στεναχωρημένοι ήταν βεβαίως, γιατί την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά αύριο τα καράβια θα λειτουργήσουν πάλι», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή