Ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας ζητεί ο Γκιουλ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 14:53
UPD:15:42

Την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά τη συνάντηση που με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη.

A- A A+

Την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά τη συνάντηση που με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία όσων συμφωνήθηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών και τη συνεργασία στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας.

Ο Πρόεδρος Γκιούλ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρέχει στην Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία και επανέλαβε τη βούληση της Αγκυρας να ανταποδώσει με όποιο τρόπο μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η Τουρκία αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, ίσως και δυσκολότερα, γιατί δεν είχε την ευρωπαϊκή στήριξη το 2001, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει, τόνισε ο κ. Γκιουλ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι και η Ελλάδα θα πράξει το ίδιο.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την πορεία των σχέσεων των δυο χωρών.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ισορροπίες στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά λεπτές και μια κίνηση ή μία κουβέντα παραπάνω μπορεί να διαταράξει τα εθνικά μας συμφέροντα», παρατηρεί ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή