Μουντιάλ: Πήρε την πρόκριση η Αγγλία

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 19:06
UPD:19:09

Μπορεί στα δύο πρώτα ματς να μην βλεπόταν, αλλά έστω και στο τέλος η Αγγλία με γκολ του Ντεφόε επικράτησε της Σλοβενίας με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τους «16».

A- A A+

Μπορεί στα δύο πρώτα ματς να μην βλεπόταν, αλλά έστω και στο τέλος η Αγγλία με γκολ του Ντεφόε επικράτησε της Σλοβενίας με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τους «16».

Με δύο αλλαγές ο Καπέλο

H Αγγλία γνώριζε πολύ καλά ότι για να παρατείνει την παραμονή της στη Νότιο Αφρική θα έπρεπε να κερδίσει τη Σλοβενία. Ο Φάμπιο Καπέλο βλέποντας τα προβλήματα στην επιθετική γραμμή των «λιονταριών» αποφάσισε να ρίξει δίπλα στον Γουέιν Ρούνεϊ τον Ζερμέν Ντεφόε.

Το αποτελέσματα φάνηκαν από την αρχή με την επίθεση τη Αγγλίας να γίνεται πιο κινητική και πιο απειλητική. Βέβαια, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, με την Σλοβενία να δείχνει πιο δραστήρια στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν αυτή που είχε το πρώτο καλό σουτ του αγώνα με τον Μπίρσα το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζέιμς.

Απόλυτη κυριαρχία «λιονταριών»

Μετά το δεκάλεπτο όλη η Αγγλία ανέβηκε, πίεσε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χτυπώντας κυρίως από τα δεξιά με τον Μίλνερ. Οι παίκτες του Καπέλο έστελναν τις προειδοποιητικές τους βολές με τους Λάμπαρντ και Ρούνεϊ, δείχνοντας ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου.

Τελικά αυτό ήρθε στο 23ο λεπτό με τις δύο αλλαγές του Καπέλο, τον Μίλνερ και τον Ντεφόε. Ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο επιθετικός της Τότεναμ πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς. Μετά το γκολ η Αγγλία έγινε η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα και έφτανε με αξιώσεις στην εστία της Σλοβενίας, η οποία από την πλευρά της δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά της, ενώ φαινόταν καθαρά ότι σκεφτόταν και το άλλο ματς του ομίλου.

Η Αγγλία θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς, αλλά ο Λάμπαρντ στο 27' σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ το σουτ του Τζέραρντ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χαντάνοβιτς.

Απίστευτες ευκαιρίες Ντεφόε-Ρούνεϊ

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αγγλία απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού έψαχνε το δεύτερο γκολ, αλλά οι Ντεφόε αρχικά (έστειλε την μπάλα άουτ με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο), ενώ ο Ρούνεϊ σημάδεψε το δοκάρι.

Μετά το 60' η Σλοβενία αποφάσισε να βγει μπροστά, αφού το 0-0 του άλλου παιχνιδιού ήταν εύθραυστο και δεν της εξασφάλιζε την πρόκριση. Με τους Μπίρσα, Ντέντιτς (είχε μπει στην θέση του αρνητικού Λιούμπιανκιτς), και Νοβάκοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία της με τριπλή ευκαιρία, αλλά και τα τρία σουτ χτύπησαν ισάριθμες φορές στα σώματα των αμυντικών.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις