Στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου οι ΗΠΑ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 19:09
UPD:19:19

A- A A+

Στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου τερμάτισαν οι ΗΠΑ που επικράτησαν της Αλγερίας (1-0) με γκολ του Ντόνοβαν στο 91'. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκρίθηκαν στους «16» προσπερνώντας την Αγγλία.

Ατυχος ο Τζιμπούρ

Η Αλγερία είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο το σουτ του Ματμούρ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ. Στο 6' οι Αφρικανοί άγγιξαν το γκολ με τον Τζιμπούρ, ωστόσο το βολέ του επιθετικού της ΑΕΚ από το ύψος του πέναλτι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ.

Η ομάδα του Ραμπά Σααντάν συνέχισε να πιέζει, ωστόσο στη συνέχεια οι Αμερικανοί ισορρόπησαν και απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Μ' Μπολί, με τον Ντέμπσεϊ να στέλνει στο 21' την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 35' ο Ντόνοβαν «τροφοδότησε» τον Ντέμπσεϊ, ωστόσο το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αλγερίας, ενώ στο 37' ο Αλτιντορ μαζί με τον Ντόνοβαν στην μπαλιά του Μπράντλεϊ, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Μίλησε ο Ντόνοβαν

Στο 57' οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Ντέμπσεϊ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Μ' Μπολί, ενώ στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ, κάτι που κατάφεραν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντόνοβαν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μ' Μπολί στο πλασέ του Ντέμπσεϊ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0), αλλά και την ομάδα του στην επόμενη φάση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Γκόμες (46' Φάιλαμπερ), Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν (80' Μπίσλεϊ), Ντέμεριτ, Αλτιντορ, Εντού (64' Μπαντλ).

Αλγερία (Ραμπά Σααντάν): Μ' Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάζ, Γιάχια, Χαλίς, Λάσεν, Τζεμπούρ (64' Γκεζάλ), Ματμούρ (85' Σαϊφί), Ζιανί (69' Γκεντίρα), Γέμπντα, Καντίρ.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βελγιο)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις