Ερντογάν: Το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου θα επιστραφεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 19:21
UPD:20:47
A- A A+

Τη διαβεβαίωση πως η Τουρκία θα εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα επιστρέψει στον Οικουμενικό Πατριαρχείο το ιστορικό κτίριο του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου έδωσε στον Πρωθυπουργό ο Τούρκος ομόλογός του.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη σημασία της εφαρμογής των συμφωνιών που υπεγράφησαν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, καθώς και στην αξιοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων και ευκαιριών που παρουσιάζονται.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον αποκλεισμό της Γάζας και ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Ερντογάν τις αποφάσεις που ομόφωνα πήρε πριν από δύο μέρες η Σοσιαλιστική Διεθνής στην οποία αντιπροσωπεύονται και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στην ανησυχία που δημιουργεί στην Τουρκία η τελευταία έξαρση της βίας με τις επιθέσεις του ΡΚΚ και τις βομβιστικές ενέργειες που σημειώνονται σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή