Προώθηση εθνικού σήματος για την ελληνική μεσογειακή διατροφή

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 20:24
A- A A+

Την προώθηση ενός σήματος ποιότητας για τα ελληνικά τρόφιμα που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή προανήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο για τη μεσογειακή διατροφή.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπατζελή επεσήμανε πως στόχος και δέσμευση του υπουργείου είναι «η βελτίωση του εμπορικού και αγροτικού ισοζυγίου μας μέσα από την προώθηση ενός μοντέλου ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων».

«Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας για την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για την επιτυχία μας».

«Εξωστρέφεια σημαίνει συμμαχίες, σημαίνει ουσιαστικές συνεργασίες και διέξοδο στην εσωτερική και διεθνή αγορά», εξήγησε η υπουργός, σημειώνοντας πως προωθείται «η δημιουργία ενός εθνικού σήματος για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή με πολλαπλά οφέλη: εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων μας, συμβολή στην αναγνωρισιμότητα τους και βεβαίωση του τόπου προέλευσης και της χώρας καταγωγής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή