Επίθεση Αλ. Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 22:32
UPD:24/06/2010 13:46
A- A A+

Επίθεση εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη Λάρισα. «Εναλλάξ η ΝΔ άνοιγε τον τάφο και το ΠΑΣΟΚ έκανε το νεκροθάφτη των λαϊκών δικαιωμάτων αποτελειώνοντάς τα. Σε όποιες κατακτήσεις είχε ο λαός μεταπολιτευτικά, ακόμη και μεταπολεμικά, έχουν βάλει τον τίτλο ''τέλος''», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι «ο Μινώταυρος του χρέους δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με τίποτε, ότι το τάϊσμά του δεν θα έχει τελειωμό».

Α. Παπαρήγα: Η δικαιολογημένη οργή να γίνει παλλαϊκό κίνημα αντεπίθεσης

Α. Παπαρήγα: Η δικαιολογημένη οργή να γίνει παλλαϊκό κίνημα αντεπίθεσης

Για το λόγο αυτό, κάλεσε το λαό και τους εργαζόμενους, όχι μόνο να μην πληρώσουν την κρίση αλλά αντίθετα «να διεκδικήσουν αυξήσεις, να διεκδικήσουν έργα υποδομής, δραστική μείωση των φόρων αντί να πληρώσουν κι άλλους, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, να διατυπώσουν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που να πλήττουν τα συμφέροντα των υπεύθυνων για την κρίση πιστωτών και των υπεύθυνων οφειλετών».

Ερωτηθείσα αν ο λαός βρίσκεται σ΄ αυτή τη «γραμμή αντίδρασης», απάντησε ότι «δεν έχει χαράξει ακόμη τη γραμμή που απαιτείται», ενώ αναγνώρισε την ευθύνη του ΚΚΕ να δώσει απάντηση στο λαό για διέξοδο από την κρίση. «Για τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, η οποία θα ξέρει και να αμύνεται μα και να επιτίθεται».

Σε ό,τι αφορά για τις επικρίσεις που διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής εναντίον του ΚΚΕ, με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει πριν, να εξηγήσει πως η Ελλάδα που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστικούς στόλους παγκοσμίως, πως γίνεται να έχει και δεκάδες χιλιάδες άνεργους ναυτικούς».

«Το ΚΚΕ δεν θα συμφωνήσει ποτέ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας με μισθούς πείνας, με μισθούς Ινδίας ή Αφρικής. Το ΚΚΕ παλεύει 92 χρόνια για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα. Και ποτέ δεν έβαλε σημάδι την κάλπη. Ας μη λέει λοιπόν, ότι οργανώνουμε τους αγώνες για εκλογικά οφέλη. Πάντοτε λειτουργούμε ανεξαρτήτως κόστους, αυτό που τ’ άλλα κόμματα ονομάζουν πολιτικό κόστος. Και δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό της ψηφοθηρίας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή