Το εισιτήριο για τους «16» πήραν Γερμανία και Γκάνα

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 23:32
UPD:24/06/2010 09:38

Η Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Γκάνας με «βολίδα» του Όζιλ στο 60' και πέρασε πρώτη στους «16» εκεί όπου θα βρει την Αγγλία.

A- A A+

Η Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Γκάνας με «βολίδα» του Όζιλ στο 60' και πέρασε πρώτη στους «16» εκεί όπου θα βρει την Αγγλία. Προκρίθηκε και η Γκάνα για δεύτερο σερί Μουντιάλ, παίζει με τις ΗΠΑ.

Γρήγορος ρυθμός

Η Γκάνα «βολευόταν» και με την ισοπαλία όμως από το πρώτο λεπτό έδειξε πως πρόθεση της δεν ήταν να περιμένει τους Γερμανούς, αλλά αντιθέτως κυνήγησε το γκολ και έπαιξε ανοικτά. Γεγονός που είχε αντίκτυπο στον ρυθμό του αγώνα, ο οποίος ήταν γρήγορος με τις δύο ομάδες να παίζουν πάνω-κάτω την μπάλα και να θέλουν να πάρουν το προβάδισμα που θα τους επέτρεπε να διαχειριστούν καλύτερα την αναμέτρηση.

Οι Γερμανοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κίνγκσον να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Κακάου, ενώ ο Γκανέζος τερματοφύλακας έδειξε καλά αντανακλαστικά στο 8' όταν ο Ποντόλσκι έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Μενσά και άλλαξε πορεία δίχως όμως να αιφνιδιαστεί.

Σωτήρας ο Λαμ

Η ανοικτή άμυνα των Γερμανών και το γεγονός ότι τα κεντρικά χαφ δεν μάρκαραν και είχαν αργές επιστροφές έφεραν τους Αφρικάνους πιο κοντά στην περιοχή του Νόιερ. Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα του Ράγεβατς έγινε στο 15', με Ασαμόα να μπαίνει στην περιοχή και να πασάρει στον Γκίαν αλλά ο Σβαϊνστάιγκερ έβαλε τελευταία στιγμή την κόντρα και αποσόβησε τα χειρότερα για τα «πάντσερ».

Στο 24' ο Γκίαν βρέθηκε απέναντι από το Νόιερ αλλά καθυστέρησε και έτσι οι Γερμανοί αμυντικοί κατάφεραν να διώξουν ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γκανέζου φορ έπειτα από κόρνερ του Ασαμόα σταμάτησε στον Λαμ που ήταν πάνω στο δοκάρι.

Χαμένο τετ α τετ για Όζιλ

Ενδιάμεσα από αυτές τις δύο φάσεις, όμως, η Γερμανία θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα καθώς ο Όζιλ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή απέναντι από τον Κίνγκσον αλλά το πλασέ του ήταν κακό και ο Γκανέζος κατάφερε να αποκρούσει.

Κάπου εκεί τελείωσαν και οι καλές στιγμές μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Ο ρυθμός παρέμενε γρήγορος, όμως οι δύο ομάδες άρχισαν να προσέχουν λίγο περισσότερο την άμυνα και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια «κολλημένες» στο μηδέν.

Μεγάλη φάση για Γκάνα

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Γκάνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ασαμόα βρέθηκε απέναντι από το Νόιερ και έκανε το πλασέ όμως ο τερματοφύλακας των «πάντσερ» απέκρουσε με τα χέρια.

Με σφραγίδα Όζιλ

Και αφού η Γκάνα δεν κατάφερε να κάνει το 1-0, είδε τους Γερμανούς να πανγηυρίζουν με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα! Ο Όζιλ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το πολύ ωραίο σουτ το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνιά του Κίνγκσον που δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Η Γκάνα, πάντως, δεν... αγχώθηκε ιδιαίτερα. Και αυτό γιατί η Αυστραλία πετύχαινε δύο γκολ με αποτέλεσμα η πρόκριση να βρίσκεται ακόμα στα χέρια των Αφρικάνων. Πάντως, η ομάδα του Ράγεβατς είχε καλή ευκαιρία στο 66' όταν ο Αϊου από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, όμως ο Λαμ έβαλε τελευταία στιγμή την προβολή και έσωσε την εστία του Νόιερ παραχωρώντας κόρνερ.

Μείωσαν οι Σέρβοι, πέρασε η Γκάνα

Η μείωση του σκορ από τους Σέρβους ανάγκασε τους Γκανέζους να... τρέξουν και να ψάξουν το γκολ που θα τους «εξασφάλιζε». Δεν τα κατάφεραν, όμως τα νέα από το Νελσπρούιτ ήταν καλά καθώς το 2-1 υπέρ της Αυστραλίας παρέμεινε. Έτσι, παρά την ήττα της, η ομάδα του Ράγεβατς πέρασε στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Η Γερμανία, από την μεριά της, αντιμετωπίζει την Αγγλία σε έναν πρόωρο τελικό.

Οι συνθέσεις:

Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σάρπεϊ, Γκίαν (82' Αμόα), Πάντσιλ, Μενσά, Ανάν, Τζόναθαν Μενσά, Ταγκόε (64' Μουντάρι), Αϊού (90' Αντιά), Ασαμόα, Π. Μπόατενγκ

Γερμανία (Γοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ (81' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ (67' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Κακάου, Μπόατενγκ (73' Γιάνσεν)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις