Σλοβενία : Στο β' γύρο η εκλογή του νέου προέδρου

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 09:46
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Ντρνόβζεκ, είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αλλά με ποσοστό μικρότερο του 50% των ψήφων, το οποίο σημαίνει ότι θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Ντρνόβζεκ.

Με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, ο Ντρνόβζεκ, που ηγείται του κεντροαριστερού κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, προηγείται με 44,4 % της κυριότερης αντιπάλου του, Μπάρμπαρα Μπρεζιγκάρ που συγκεντρώνει το 31,2%. Πρώην Γενική Εισαγγελέας της Σλοβενίας η Μπρεζιγκάρ, κατήλθε ως ανεξάρτητη αλλά υποστηρίχθηκε από το αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και το συντηρητικό κόμμα της Νέας Σλοβενίας.

Ο επί μία δεκαετία πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Ντρνόβζεκ, ο οποίος υποστηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο Μίλαν Κούτσαν, δήλωσε «ικανοποιημένος» από το αποτελεσμα και ότι είναι πανέτοιμος για την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου.

«Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είναι καλό να διαθπετεις τέτοια υποστήριξη από τον πρώτο γύρο και ελπίζω ότι θα αυξηθεί αποτελεσματικά στο δεύτερο γύρο», τόνισε ο Ντρνόβζεκ και πρόσθεσε πως δεν περίμενε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν 69,6%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή