Επαναφέρει το θέμα της ψήφου των ομογενών ο Α. Σαμαράς

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 14:20

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ προσπάθησε και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα, αλλά βρήκε μεγάλες αντιστάσεις.

A- A A+

Το ζήτημα της ψήφου των ομογενών δεσμεύθηκε πως θα επαναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Α’ Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού, που διεξάγεται στο πλαίσιο του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Παλαιό Φάληρο.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η ΝΔ προσπάθησε και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα, αλλά βρήκε μεγάλες αντιστάσεις. «Ξέρετε από ποιους. Σας υπόσχομαι να το ξαναπροσπαθήσουμε. Κι αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε», τόνισε.

Α. Σαμαράς: 3 προτεραιότητες για τους απόδημους

Α. Σαμαράς: 3 προτεραιότητες για τους απόδημους

«Στην εποχή του διαδικτύου οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Οι κοινότητες των Ελλήνων έχουν λόγο και ρόλο στη μοίρα της Ελλάδας. Κι οφείλουν να έχουν δυνατή φωνή στη Δημοκρατία της. Αυτό σας το υποσχεθήκαμε, και το προσπαθήσαμε. Υπόσχομαι να το ξαναπροσπαθήσουμε και αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι χωρίς τη βοήθεια των αποδήμων «δεν θα μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε τη χώρα, όπως της αξίζει». Δεσμεύθηκε μάλιστα πως όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, για τρία πράγματα:

-Να παρακάμψει τη συνηθισμένη γραφειοκρατία, ώστε οι απόδημοι να τακτοποιούν όλα τους τα προβλήματα χωρίς να πρέπει να επικοινωνήσουν με όλο το χαρτοβασίλειο....

-Να δώσει ώθηση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας, ειδικά για τα παιδιά των ομογενών, και όχι μόνο

-Να δημιουργήσει συνθήκες για τον επαναπατρισμό όσων θέλουν να επιστρέψουν.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου συνεδρίου της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος. Μεταξύ άλλων είπε ότι «τελειώνουμε με τα συνέδρια των χειροκροτητών και καθιερώνουμε συνέδρια ουσιαστικού διαλόγου» και ανακοίνωσε πως πλέον, μία ημέρα πριν το τακτικό συνέδριο της ΝΔ θα γίνεται πάντα συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού.

Δ. Αβραμόπουλος: Τέλος στους προσωπικούς μηχανισμούς και στα οικογενειακά τιμάρια

Δ. Αβραμόπουλος: Τέλος στους προσωπικούς μηχανισμούς και στα οικογενειακά τιμάρια

Πρόσθεσε πως τώρα, σε περίοδο κρίσης, «εμείς θα δώσουμε έμφαση στην εθνική ταυτότητα, την ταυτότητα του οικουμενικού ελληνισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή