Πρώτη στον 6ο όμιλο η Παραγουάη

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 19:19
UPD:19:31

A- A A+

Στην επόμενη φάση του Μουντιάλ βρίσκεται από σήμερα η Παραγουάη. Οι Λατινοαμερικάνοι αν και έμειναν στο 0-0 σ' ένα μέτριο παιχνίδι με την Νέα Ζηλανδία πέρασαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους.

Η Παραγουάη κατέκτησε λοιπόν την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ. Στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το συγκρότημα του Χεράρδο Μαρτίνο θα αντιμετωπίσει, στις 29 Ιουνίου στην Πρετόρια, την ομάδα που θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο. Από την άλλη η Νέα Ζηλανδία αποκλείστηκε.

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν γερά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να σκοράρουν όσο πιο γρήγορα γινόταν. Οι Νεοζηλανδοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και προσπάθησαν ν' αιφνιδιάσουν την Παραγουάη.

Από την μεριά τους οι Λατινοαμερικάνοι αποπειράθηκαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Μάλιστα ο Κανίσα προσπάθησε να απειλήσει ουσιαστικά δύο φορές: μία στο 14' και άλλη μία στο 19'. Ο ίδιος ο παίκτης έκανε νέο σούτ στο 29' και ενώ η Παραγουάη πίεζε όλο και πιο πολύ.

Οι Παραγουανοί από ένα σημείο και έπειτα άνοιξαν το παιχνίδι τους, απέδωσαν καλά, έβγαλαν φάσεις και ήταν σαφώς ανώτεροι των Νεοζηλανδών. ¶ξιζαν να σημειώσουν ένα γκολ, ωστόσο δεν έκαναν την κλασική ευκαιρία για σκοράρισμα...

Πανομοιότυπα με το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το Β' ημίχρονο ανάμεσα στην Παραγουάη και την Νέα Ζηλανδία. Οι Νεοζηλανδοί επεδίωξαν να κάνουν δύσκολη την ζωή των αντιπάλων τους και μάλιστα είχαν ένα καλό σούτ με τον Έλιοτ στο 49'.

Η Παραγουάη όμως και πάλι ανέβασε στροφές και έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Στο 58' ένα φάουλ του Όσκαρ Καρντόσο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της Νέας Ζηλανδίας ενώ στο 62' υπήρξε μία κεφαλιά του Ρίβερος που δεν βρήκε δίχτυα, καθότι ο Πάστον είπε όχι ενώ ακολούθησαν τρία σούτ που βρήκαν πάνω σε αμυντικούς της Νέας Ζηλανδίας.

Συνολικά η Παραγουάη συνέχισε να είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, πλην όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της αυτή. Η Νέα Ζηλανδία κρατούσε γερά πίσω στην άμυνα και μάχονταν όσο πιο πολύ μπορούσε για να μην δεχθεί ένα τέρμα. Γενικά οι Νεοζηλανδοί και πάλεψαν σκληρά και είχαν καλό στήσιμο στην αμυντική τους γραμμή.

Ο γκολκίπερ της Νέας Ζηλανδίας, Πάστον κράτησε όρθια την ομάδα του σε δύσκολες στιγμές στην διάρκεια του αγώνα. Το έκανε και στο 67' σε σουτ του Μπενίτες και στο 77' σε τετ-α-τετ του Σάντα Κρούζ και στο 80' σε φάουλ του Κρούζ.

Οι συνθέσεις:

Παραγουάη: Βιγιάρ, Κανίσα, Χούλιο Σέζαρ Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Βέρα, Σάντα Κρουζ, Νέλσον Αέδο Βαλντές (67' Μπενίτες), Όσκαρ Καρντόσο (66' Λ. Μπάριος)

Νέα Ζηλανδία: Πάστον, Ρέιντ, Νέλσεν, Σμιθ, Έλιοτ, Βίτσελιχ, Μπέρτος, Λόκχεντ, Κίλεν (79' Μπρόκι), Σμελτζ, Φάλον (69' Γούντ)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις