Αλ. Παπαρήγα: Κροκοδείλια δάκρυα από την κυβέρνηση για τον τουρισμό

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 21:05
A- A A+

«Η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τον ελληνικό τουρισμό, την ίδια ώρα που ξεθεμελιώνονται τα τελευταία ίχνη των εργατικών διεκδικήσεων. Αφού είναι τόσο ευαίσθητοι για τον τουρισμό, γιατί έκοψαν τα 2/3 των δικαιούχων σε κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού; Έχουν αναρωτηθεί άραγε πόσες οικογένειες θα κάνουν φέτος διακοπές;»

Τα παραπάνω τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βόλο, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε το κόμμα της για την απεργία των λιμενεργατών.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση «είναι να δείξει στο εξωτερικό ότι ο ελληνικός λαός είναι φοβισμένος και προσκυνημένος».

Σε ό,τι αφορά δε τα οικονομικά μέτρα, κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν με τη συμμετοχή σε συλλαλητήρια και σε απεργιακές κινητοποιήσεις «και να μην αφήσουν την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την υπόγεια αγανάκτηση και το θυμό τους. Πρέπει να εκδηλωθεί άμεσα η διαφωνία για τα μέτρα. Ένας είναι ο δρόμος, της ρήξης και της ανατροπής».

Αναφερόμενη στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη επεσήμανε: «εμείς είχαμε αντιληφθεί τί τελικά θα συνέβαινε, όταν οι άλλοι πανηγύριζαν. Η Ελλάδα είναι ένας από τους δορυφόρους των διεθνών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και της Τουρκίας».

Για το σχέδιο Καλλικράτης σημείωσε ότι «ο Καλλικράτης ήταν αποφασισμένος εδώ και χρόνια, από την εποχή ακόμη του Αλέκου Παπαδόπουλου. Πέφτει κουτί στις συνθήκες της κρίσης, καθώς θα δημιουργηθούν τοπικοί κρατικοί μηχανισμοί που θα γίνουν σοβαροί βοηθοί του κεφαλαίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή