Αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν στόχος επίθεσης με ρουκέτες

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 12:48
A- A A+

Στρατιωτική βάση των δυνάμεων του συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν αποτέλεσε το στόχο επίθεσης με 10-15 ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τρεις διαφορετικές θέσεις και είχαν στόχο τη βάση Λουάρα, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Ρότζερ Κινγκ. Πρόσθεσε επίσης ότι η επίθεση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, ήταν οργανωμένη πολύ καλύτερα σε σχέση με προηγούμενες. «Δεν επλήγησαν το υλικό και το προσωπικό» του αμερικανικού στρατού, δήλωσε στη στρατιωτική βάση Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ. «Οι ειδικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρήψη βλημάτων όλμων και την αποστολή δύναμης ταχείας αντίδρασης».

Ο Αμερικανός στρατιωτικός υπογράμμισε ότι πέντε προωθημένες αμερικανικές θέσεις δέχτηκαν επίθεση με ρουκέτες το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Οι δυνάμεις του συνασπισμού ήταν ο στόχος των επιθέσεων με ρουκέτες ίδιου τύπου κατά μέσο όρο 16 φορές εβδομαδιαίως τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες. Ωστόσο, μόνο μια φορά, μια από τις ρουκέτες αυτές έπληξε το στόχο της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή