Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2001 07:41
UPD:08:12
A- A A+

Οκτώ προτεραιότητες για την επόμενη τριετία με πρώτη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έθεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Οι υπόλοιπες προτεραιότητες είναι η ταχεία και ορθή αξιοποίηση των πόρων από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η φορολογική μεταρρύθμιση εντός του 2002, η επιτυχία της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και τέλος η υπόθεση του ευρώ.

«Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν υπήρξε θέμα παραίτησης της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, σε καμμία περίπτωση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, προσθέτοντας πως οι ρόλοι είναι διακριτοί.

«Οι ρόλοι υπάρχουν, χρειάζεται δουλειά και όχι πολλά λόγια», δήλωσε χθες και η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συναντήθηκε με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου. «Θα ανησυχώ έως την τελευταία ώρα, είναι θετικό να ανησυχούμε, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για κάθε έργο», τόνισε η κ. Παπανδρέου.

Για προχειρότητες στην ολυμπιακή προετοιμασία μίλησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε ημερίδα του Συνασπισμού, για την Ολυμπιάδα, ενώ το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ), επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή