Η Ιαπωνία στους «16»

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 23:31
UPD:23:40

A- A A+

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε η Ιαπωνία, καθώς επιβλήθηκε σχετικά άνετα με 3-1 της Δανίας και κατέκτησε τη 2η θέση του 5ου Ομίλου.

Οι Ασιάτες είχαν το παιχνίδι στον έλεγχο τους καθ' όλη τη διάρκεια του 90λέπτου και χάρη σε δυο τέρματα από στημένες φάσεις κατάφεραν και κλείδωσαν από νωρίς το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Στο 17' ο Χόντα με εξαιρετική εκτέλεση από τα δεξιά με το αριστερό έδωσε φάλτσο στη μπάλα και ξεγέλασε τον Σόρενσεν, γράφοντας το 1-0, ενώ στο 30' και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, του Έντο αυτή τη φορά, έγινε το 2-0.

Οι Δανοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας από νωρίς στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν το σκορ, όμως οι αντίπαλοί τους δεν τους άφηναν κανένα περιθώριο μαρκάροντας σωστά στους κενούς χώρους και τρέχοντας πάνω κάτω.

Παρόλα αυτά, εννιά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' ο ¶γκερ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Καβασίμα από τον Χασέμπε με αποτέλεσμα να κερδίσει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Τόμασον χρειάστηκε να πάρει το ριμπάουντ στην αρχική απόκρουση του τερματοφύλακα των Ιαπώνων προκειμένου να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με αναπτερωμένο τη ηθικό οι παίκτες του Μόρτεν Όλσεν προσπάθησαν να κυνηγήσουν την πλήρη ανατροπή, αλλά στο 87' ο Χόντα γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Οκαζάκι και εκείνος έγραψε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Κ. Πόουλσεν, ¶γκερ, Λ. Γιάκομπσεν, Τόμασον, Γιόργκενσεν (34' Γ. Πόουλσεν), Μπέντνερ, Κάλενμπεργκ (63' Έρικσεν), Κρόλντρουπ (56' Λάρσεν), Σ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ

Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβαζίμα, ¶μπε, Κομάνο, Τ. Τανάκα, Ναγκατόμο, Έντο (90' Ιναμότο), Ματσούι (74' Οκαζάκι), Οκούμπο (88' Κόνο), Χασέμπε, Χόντα, Νακαζάβα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις