Μουντιαλικό ντέρμπι ίδιας «σχολής»

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 13:02

A- A A+

Τα παιχνίδια ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Βραζιλία, αλλά και το Χιλή-Ισπανία, δεσπόζουν στο σημερινό πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του 7ου και του 8ου ομίλου του Μουντιάλ αντίστοιχα. Ποια είναι τα άλλα ζευγάρια παιχνιδιών σήμερα.

Ιστορικές σχέσεις (17:00, ΝΕΤ)

Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησαν στο 1500 μετά Χριστόν όταν ο εξερευνητής Πέντρο Αλβάρεζ Καμπράλ, ανακάλυψε την Βραζιλία, που μέχρι το 1822 παρέμεινε αποικία της Πορτογαλίας. Σήμερα αμφότερες οι ομάδες «συγκρούονται» με φόντο την πρωτιά στον όμιλο του 7ου ομίλου η οποία υπό προϋποθέσεις θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποφυγή της Ισπανίας.

Ο Τιάγκο ανέφερε σε δηλώσεις ότι οι Ίβηρες θέλουν «εκδίκηση» για το 6-2 που είχ σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Στον αντίποδα, ο άσος της Σελεσάο, Λουιζάο σημείωσε ότι... το πρόβλημα θα το έχει η ομάδα που θα βρει την Βραζιλία στους «16».

Να ξεπεράρει το σκόπελο της συντριβής, Zητείται θαύμα (17:00, ΕΤ1)

Η Βόρεια Κορέα διασύρθηκε από την Πορτογαλία, ωστόσο σήμερα θα αγωνιστεί για... την τιμή των οπλών. Η Ακτή χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προχωρήσει στους «16». Ο τερματοφύλακας των Ασιατών υποσχέθηκε ανάκαμψη ενώ ο Γιάγια Τουρέ σημείωσε ότι η ομάδα θα διεκδικήσει αποκλειστικά την νίκη.

Η Ακτή χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προχωρήσει στους «16».

Οι δικές τους απαντήσεις (21:30, ΕΤ1)

Ελβετία και Ονδούρα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον 8ο όμιλο. Η Ονδούρα όπως διαμήνυσε ο Αμάδο Γκεβάρα πιστεύει στην πρόκριση, αρκεί αν κερδίσει η Χιλή την Ισπανία στο άλλο παιχνίδι. Οι Ελβετοί μέσω Λιχτσαινερ σημειώνουν πως η ομάδα δεν θα πρέπει συνεχώς να κρίνεται από το ματς με την Χιλή.

«Μάχη» προσωπικότητας (21:30, ΝΕΤ)

Η Χιλή αναμφίβολα είναι μία ομάδα από τις οποίες έχουν ξεχωρίσει στο φετινό Μουντιάλ. Οι Λατίνοι μετρούν ισάριθμες νίκες στα δύο παιχνίδια και σήμερα επιθυμούν το απόλυτο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ισπανία... έσβησε τα κακώς κείμενα στο παιχνίδι με την Ονδούρα και σήμερα καλείται να νικήσει για να προκριθεί. Δεν προκρίνεται μόνον σε περίπτωση ήττας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις