Απογοήτευση στην Ιταλία για το μουντιαλικό αποκλεισμό

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:08

A- A A+

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της χώρας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χαρακτηριστικό είναι πως η σημερινή πανεθνική απεργία αναμένεται να σκιαστεί από την αποτυχία της «σκουάντρα ατζούρα», καθώς πρώτο θέμα στον Τύπο είναι η ήττα από τη Σλοβακία.

«Όλα μαύρα: Η χειρότερη Ιταλία των τελευταίων ετών», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας, Gazzetta dello Sport, η οποία στέκεται στο γεγονός πως η Ιταλία έχει να αποκλειστεί σε πρώτο γύρο Μουντιάλ από το 1974.

Σκληρά τα λόγια και της πολιτικής εφημερίδας La Republica: «Ο Καναβάρο είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι καμένοι. Ήμασταν πρωταθλητές και κάναμε τον κόσμο να γελάει».

Βασικός υπεύθυνος του «ναυαγίου» θεωρείται ο προπονητής των «ατζούρι» Μαρτσέλο Λίπι, ο ίδιος δηλαδή άνθρωπος που πριν τέσσερα χρόνια είχε οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του κόσμου. Και τα πρώτα λαϊκά δικαστήρια έχουν ήδη στηθεί... «Λίπι, δικιά σου είναι η ευθύνη», γράφει απειλητικά η τορινέζικηTuttosport.

Για την κατάσταση της ομάδας, όμως, πιο καλά απ’ όλους το θέτει η Football Italia: «Από ήρωες, στον πάτο!»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις