Λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας θέλει ο Δ. Αβραμόπουλος

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 17:05

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «δυστυχώς η λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας δεν χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009».

A- A A+

Την εφαρμογή του νόμου του 2007 με τον οποίο συστήθηκε η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, ένα εποπτικό και κατασταλτικό όργανο για τη εξυγίανση των προμηθειών των νοσοκομείων, πρότεινε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Με το Νόμο αυτό, καταργήθηκαν οι απευθείας αναθέσεις, που είχαν θεσμοθετηθεί την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ συγχρόνως εδίδετο η δυνατότητα στην Επιτροπή, να εξοφλεί άμεσα η ίδια τα χρέη των προμηθευτών», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Για τη μεταβατική περίοδο από την ψήφιση του Νόμου μέχρι και την πλήρη εφαρμογή του, υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, με βάση κοινοτική οδηγία, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια ιατρικού υλικού, με τη φτηνότερη και συμφερότερη τιμή και με την αυστηρή προϋπόθεση, ότι οποιαδήποτε τιμή αγοράς δεν θα υπερβαίνει τις τιμές ΦΕΚ, που είχαν καθοριστεί με τις απευθείας αναθέσεις το 2002 από το ΠΑΣΟΚ», εξήγησε.

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «δυστυχώς η λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας δεν χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009».

«Επειδή όμως το κράτος έχει συνέχεια και ο σκοπός είναι κοινός, εναπόκειται στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ, η πλήρης χρηματοδότηση και εφαρμογή του Νόμου, διότι μόνο έτσι μπορεί να δοθεί ένα τέρμα στο ακατάστατο και άναρχο τοπίο των τελευταίων δεκαετιών», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή