Νίκη και αποκλεισμός για Ακτή Ελεφαντοστού

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 18:57
UPD:19:13

A- A A+

Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε με 3-ο της Βόρειας Κορέας για την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου, αλλά παρόλα αυτά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Για να προκριθούν στους «16» ο Ντρογκμπά και η παρέα του ήθελαν νίκη της ομάδας τους με όσο το δυνατό περισσότερα γκολ -για να καλύψουν την διαφορά στην ισοβαθμία των εννιά γκολ από την Πορτογαλία- και ήττα των Ιβήρων από τη Βραζιλία.

Τελικά ούτε το ένα κατάφεραν, ούτε το άλλο έγινε. Παρότι στην αρχή του ματς με τους Βορειοκορεάτες μπήκαν φουριόζοι, πετυχαίνοντας δυο γκολ το πρώτο εικοσάλεπτο, στη συνέχεια μπλόκαραν και κατάφεραν να προσθέσουν μόλις άλλο ένα τέρμα. Την ίδια ώρα Πορτογαλία και Βραζιλία μοιράζονταν τον βαθμό μιας βολικής μεταξύ τους λευκής ισοπαλίας.

Στο παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ακτή του Ελεφαντοστού ο Γιάγια Τουρέ άνοιξε το σκορ στο 14΄με όμορφο πλασέ από το ύψος σχεδόν της περιοχής και έξι λεπτά αργότερα ο Ρομαρίκ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Σβεν Γκόραν Έρικσον συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους, όμως εκείνοι μετά από το πρώτο σάστισμα βρήκαν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να κρατήσουν το εις βάρος τους 2-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η Ακτή μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, όπου συνέχισε να πιέζει, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά και μαζί οι ελπίδες της για έκπληξη, τόσο έριχνε τον ρυθμό. Εν τέλει στο 83’ ο Μπόκα βρήκε με όμορφη σέντρα τον Καλού μέσα στην περιοχή της Κορέα και εκείνος πλάσαρε με άνεση για το 3-0, που έμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Συνθέσεις ομάδων

Οι συνθέσεις:

Β. Κορέα: Μιόνγκ Γκουκ, Γιουν Ιλ, Γιόνγκ Χιόκ, Κουάνγκ Τσον, Τσολ Γιν, Γιουν Ναμ, Γιόνγκ Χακ, Ναμ Τσολ, Γιόνγκ Τζο, Ιν Γκούκ (67' Κούμ Τσολ), Τάε-Σε.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Έμπουε, Μποκά, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Γ. Τουρέ, Τιοτέ, Ρομαρίκ (79' Ντουμπιά), Κεϊτά (64' Καλού), Ζερβίνιο (64' Ντιντάν), Ντρογκμπά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις