Καλοκαιρινή περιοδεία για την κωμωδία του ¶κη Δήμου

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010 09:15

A- A A+

Η κωμωδία του ¶κη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Φιλιππίδου, ανεβαίνει στο Αρχαίο Ωδείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, στις 27 Ιουνίου (ώρα: 21:00).

Η Ιοκάστη, η εκκεντρική ηρωίδα του έργου, φοράει τα καλοκαιρινά της και επιστρέφει δριμύτερη στο θεατρικό σανίδι για να προσφέρει στο κοινό ένα αλλιώτικο δείπνο σερβιρισμένο με σουρεαλιστικό χιούμορ. Πρόκειται για μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη κοσμική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία μιας κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα, αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

Στα πρόσωπα του έργου συγκαταλέγονται ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, ένας αλλοδαπός μπάτλερ, μια μαγείρισσα με μητρικά ένστικτα, ένας αμαρτωλός πιανίστας κι ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες.

Στο δείπνο κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται. Οι καλεσμένοι καταφθάνουν στο αστικό οροφοδιαμέρισμα της οικογένειας Παπαδάμου συνοδευόμενοι από τα σκοτεινά μυστικά τους που αποκαλύπτονται σταδιακά, με φόντο μια γκουρμέ πάπια.

Στο μεταξύ ένας λευκοντυμένος άνδρας περιφέρεται. Είναι το φάντασμα του οικοδεσπότη Ρωμύλου Παπαδάμου αλλά οι πρωταγωνιστές δεν δείχνουν να σοκάρονται από την παρουσία του. Όλοι τους παραμένουν απαθείς όχι μόνο μπροστά στις νέες αποκαλύψεις αλλά και στο πτώμα της μανικιουρίστας της διπλανής πόρτας…

Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή, τα σκηνικά της Mαργαρίτας Χατζηιωάννου, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Στο ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου, η Σοφία Φιλιππίδου. Παίζουν επίσης οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Βάλια Καράγιωργα, Νάντια Κοντογεώργη, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Πληροφορίες: Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, ώρα έναρξης: 21:30.

Προτεινόμενα για εσάς