Στα προημιτελικά η Ουρουγουάη

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010 18:52
UPD:19:20

A- A A+

Η Ουρουγουάη επικράτησε με 2-1 της Νότιας Κορέας στο Πορτ Ελίζαμπεθ και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του φετινού Μουντιάλ.

Ο επιθετικός του ¶γιαξ Λουίς Σουάρεζ με δυο προσωπικά τέρματα στο 8ο και στο 80ο λεπτό ήταν ο «δήμιος» των Ασιατών, οι οποίοι το πάλεψαν κόντρα στους παίκτες του Όσκαρ Ταβάρεζ, όμως στο τέλος λύγισαν απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Οι Ουρουγουανοί έδειξαν για άλλη μια φορά την ποιότητά τους, κατάφεραν και προηγήθηκαν νωρίς και παρότι δέχθηκαν το πρώτο τους γκολ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου -με το οποίο οι Κορεάτες τους ισοφάρισαν- αντέδρασαν σωστά και έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση.

Ένα λάθος του τερματοφύλακα των Ασιατών ήταν αυτό που έδωσε την ευκαιρία στον Σουάρεζ να ανοίξει από νωρίς το σκορ και να βάλει την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Ο Φορλάν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η οποία κανονικά θα κατέληγε στα χέρια του Σουνγκ Ριόνγκ, όμως ίσα που την ακούμπησε και την έχασε. Ο φορ του ¶γιαξ καραδοκούσε από κοντά και δεν έχασε την ευκαιρία να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το σοκ, οι Κορεάτες γρήγορα κατάφεραν να ανασυνταχθούν και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 31' και στο 42' σουτ των Παρκ και Ντου Ρι Τσα πέρασαν λίγο άουτ, όμως στο 44' πάλι η Ουρυουγουάη βγήκε με αξιώσεις μπροστά και είδε τον διαιτητή να μην της δίνει πέναλτι σε χέρι του Γιένγκ μέσα στην περιοχή του.

Η Κορέα συνέχισε να πιέζει στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη και εν τέλει δικαιώθηκε στο 68', όταν σε συνωστισμό στην περιοχή των αντιπάλων της ο Λι Τσουνγκ Γιαν με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του.

Παρόλα αυτά, η χαρά των παικτών του Τσουνγκ Μο κράτησε μόλις 12 λεπτά, καθώς στο 80' ο Σουάρεζ με φοβερό σουτ από πλάγια αριστερά στη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος του Σουνγκ Ριόνγκ, οπού εκεί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα να αποσοβήσει το 2-1.

Στα δέκα εναπομείναντα λεπτά η Κορέα βγήκε και πάλι μπροστά και στην καλύτερη της φάση στο 86' ο Παρκ βγήκε απέναντι από τον Μουσλέρα, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46' Βικτορίνο), Φουσίλε, Καβάνι, Αλ. Περέιρα 74' Λοντέιρο), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρες (84' Φερνάντες), Φορλάν

Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ, Γιούνγκ Σου (60' Γιουνγκ Γκο), Σουνγκ Γιένγκ, Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι Τσα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις