Γκρούεφσκι: Οι διμερείς συναντήσεις διευκολύνουν τις προσπάθειες Νίμιτς

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 11:18
UPD:11:21

«Έχουμε τακτικές επαφές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με σκοπό να βελτιώσουμε την γενικότερη ατμόσφαιρα και το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

A- A A+

Στόχος των συναντήσεων με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, είναι η βελτίωση του κλίματος και η διευκόλυνση των προσπαθειών του μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Έχουμε τακτικές επαφές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με σκοπό να βελτιώσουμε την γενικότερη ατμόσφαιρα και το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, να καλλιεργήσουμε το έδαφος, έτσι ώστε ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς να μπορέσει να συνεχίσει με τις ιδέες του και με την επικοινωνία και πιθανόν να προκύψει κάποια πρόταση η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές, όπως φυσικά και από τους πολίτες της Μακεδονίας. Ενθαρρύνουμε τον κ. Νίμιτς να συνεχίσει τις ενέργειες του και εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε καλύτερη ατμόσφαιρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, Στέφεν Φανάκερε, ότι οι δυο πλευρές διεμήνυσαν πως είναι δυνατόν να βρεθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανέφερε ο κ. Νίμιτς έχει εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με την Αθήνα και τα Σκόπια και αυτό αφήνει ελπίδες για εξεύρεση λύσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι οι συναντήσεις των πρωθυπουργών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας συμβάλουν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να αποτελέσει η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή