Νέα πυρά Θ. Πάγκαλου κατά της Αριστεράς

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 14:48
UPD:16:03

Επικρίσεις εναντίον της Αριστεράς διατυπώνει εκ νέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας λόγο για πρωτογονισμό της σημερινής Αριστεράς, η οποία, κατά την άποψή του, λειτουργεί πλέον ως περιθωριακό φαινόμενο στην κοινωνία.

A- A A+

Επικρίσεις εναντίον της Αριστεράς διατυπώνει εκ νέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας λόγο για πρωτογονισμό της σημερινής Αριστεράς, η οποία, κατά την άποψή του, λειτουργεί πλέον ως περιθωριακό φαινόμενο στην κοινωνία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει στη σημερινή Αριστερά στην Ελλάδα αριστερές ιδιότητες.

«Θεωρώ ότι αριστερός είναι κάποιος που είναι υπέρ των πολλών και των φτωχών. Οταν υπάρχει δηλαδή ένα ταξικό θέμα διανομής του πλούτου παίρνει αυτή τη θέση και όχι την αντίστροφη. Αριστερός είναι επίσης αυτός που προωθεί και ενισχύει το καινούργιο. Φοβάμαι ότι υπάρχει μια παλινδρόμηση. Το μεν ΚΚΕ έχει γυρίσει στον Στάλιν, ο δε Συνασπισμός με την ηγεσία Τσίπρα έχει ταυτιστεί σε πάρα πολλά θέματα με τις θέσεις του ΚΚΕ», εξηγεί.

Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο δρόμων, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επεσήμανε πως «συνθήματα και ιδέες που ορισμένοι ασπάζονται κατέληξαν στον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων. Δεν τα έκαψε ο Καρατζαφέρης τα γραφεία της Marfin. Ούτε η Αστυνομία...»

ΣΥΝ: Πρωτόγονη και βάρβαρη η πολιτική για ασφαλιστικό - εργασιακά

«Πρωτόγονη και βάρβαρη είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η προοπτική που επιφυλάσσει για την κοινωνία. Βαρβαρότητα είναι η κατεδάφιση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων», δηλώνει, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης.

Σημειώνει πως «είναι η ώρα του μεγάλου όχι σε αυτή την πολιτική», επισημαίνοντας πως «την Τρίτη η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα κάνει το αποφασιστικό βήμα συμμετέχοντας στη γενική απεργία».

Κατά τον κ. Σκουρλέτη, η αντίδραση απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, όπως την χαρακτηρίζει, θα πρέπει με κάθε τρόπο να εκδηλωθεί και στη Βουλή.

«Η πρόταση του προέδρου της K.O. του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -που ήδη βρήκε ανταπόκριση με τη χθεσινή δήλωση του Βασ. Οικονόμου- την Κ.Ο. του ΚΚΕ αλλά και τους τέσσερις βουλευτές που αποχώρησαν από τη δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα, για ονομαστική ψηφοφορία αποτελεί ευκαιρία και πρόκληση για κάθε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή