Ασταμάτητη η Γερμανία στους «8»

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 18:57
UPD:19:27

A- A A+

Ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο στο δεύτερο. Η Γερμανία επικράτησε με 4-1 της Αγγλίας και πλέον βρίσκεται στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα «πάντσερ» παίζοντας την επιτομή του γρήγορου ποδοσφαίρου στην επίθεση, έτρεξαν και «σκότωσαν» τη βαριά αγγλική άμυνα, που από την αρχή του αγώνα φαινόταν πως θα έχει σοβαρότατα προβλήματα.

Οζίλ και Μίλερ έκαναν ότι ήθελαν τους παίκτες των αντιπάλων τους που ερχόντουσαν για να τους μαρκάρουν και ο Κλόζε μπροστά στην κορυφή έκανε πλάκα σε δυο και τρεις ¶γγλους αμυντικούς ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα ήταν με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού ο τελευταίος να ξεφύγει από την επιτήρηση του ανύπαρκτου ¶πσον και μέσα στην περιοχή να πλασάρει τον κοιμισμένο Τζέιμς.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι τρεις τους συνδυάσθηκαν άψογα 12 λεπτά αργότερα για να βγάλουν σε θέση βολής τον εξίσου κορυφαίο Ποντόλσκι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Κάπου εκεί οι ¶γγλοι ξύπνησα -ή μάλλον καλύτερα έβαλαν να λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης- και αφού στο 35' έχασαν τεράστια ευκαιρία με απόκρουση του Νόιερ σε κοντινή προβολή του Λάμπαρντ, δυο λεπτά αργότερα κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του ¶πσον.

Η Γερμανία σαν να έπαθε κάποιου είδους μπλακ άουτ άργησε να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ο Λάμπαρντ στο 38' με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ και στη συνέχεια ξεκάθαρα πίσω από την τελική γραμμή του γκολ. Ευτυχώς για τα «πάντσερ», ο βοηθός διαιτητή ήταν υπερβολικά αγχωμένος για να μετρήσει ένα γκολ, που θα ήταν όμοιο με του Τζεφ Χαρστ στο 66' και έτσι αποφάσισε να αφήσει το ματς να συνεχιστεί, αδικώντας κατάφωρα τα «λιοντάρια».

Βγάζοντας, όμως, οι Γερμανοί το ημίχρονο χωρίς να ισοφαριστούν μπόρεσαν αν ξαναβρούν την αυτοκυριαρχία τους για να τελειώσουν λίγο αργότερα τους ¶γγλους.

Σε δυο αντεπιθέσεις στο 67' και στο 70' πέτυχαν ισάριθμα τέρματα και τις δυο φορές με εκτελεστή των Μίλερ, στέλνοντας τους παίκτες τους Φάμπιο Καπέλο πρόωρα για διακοπές.

Τόσο το 3-1, όσο και το 4-1 είναι ουσιαστικά οι ίδιες φάσεις, αφού στην πρώτη περίπτωση έχουμε εκτέλεση φάουλ των ¶γγλων, που εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί για να τρέξουν στην αντεπίθεση και στη δεύτερη κόρνερ.

Σοκ και δέος για τον Τζέραρντ και την παρέα του με τον αρχηγό των ¶γγλων να είναι ό μόνος από την ομάδα του που πάλεψε μέχρι τέλους για το απίθανο, την ώρα που οι απογοητευμένοι συμπαίκτες του έβλεπαν τον Γιακίμ Λεβ να κάνει αλλαγή τους Κλόζε, Οζίλ και Μίλερ για να αποθεωθούν από τον κόσμο στις γεμάτες εξέδρες του Φρι Στέιτ Στέντιουμ του Μπλούμφοντεϊν.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ (83' Κίσλινγκ), Τόμας Μίλερ (72' Τροχόβσκι), Ποντόλσκι, Κλόζε (72' Μάριο Γκόμεζ).

Αγγλία: Τζέιμς, Γκλεν Τζόνσον (87' Σον-Ράιτ Φίλιπς), ¶πσον, Τέρι, ¶σλεϊ Κόουλ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ρούνεϊ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις