Πρόκριση Αργεντινής με τη βοήθεια διαιτητικών λαθών

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 23:25
UPD:28/06/2010 00:19

A- A A+

Η Αργεντινή προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας με 3-1 του Μεξικού, το οποίο όμως έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ιταλού ρέφερι Ροζέτι.

Οι έντονες διαμαρτυρίες των Μεξικάνων αφορούν κυρίως της φάση του πρώτου γκολ της «αλμπισελέστε» στο 25ο λεπτό, όπου γίνεται διπλή παράβαση και δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Αρχικά ο Τέβεζ κάνει επιθετικό φάουλ στον αντίπαλο του τερματοφύλακα τον Πέρεζ και στη συνέχεια βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, όταν με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κοντινό πλασέ του Μέσι.

Ο διαιτητής και ο βοηθός του το σκέφτηκαν αρκετά πριν πάνε στη σέντρα, όμως στο τέλος αποφάσισαν πως ήταν σωστοί στα αρχικά τους σφυρίγματα.

Μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Χαβιέ Αγκίρε είχαν εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού των Αργεντινών, όμως το γκολ και ο εκνευρισμός τους από τα διαιτητικά λάθη οδήγησαν στο να χάσουν την αυτοκυριαρχία τους. Έτσι, οκτώ λεπτά μετά το 1-0 ο αμυντικός του Μεξικού Οσόριο έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας πάσα στον Ιγκουαΐν, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή του Πέρεζ και αφού τον πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία, έστειλε τη μπάλα στα αφύλακτα δίχτυα.

Απογοητευμένοι οι Μεξικάνοι τα έβαλαν με τους αντιπάλους τους καθώς αποχωρούσαν οι δυο ομάδες για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο, ενώ είδαν τον Τέβεζ επτά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό μακρινό γκολ για να βάλει ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες διατηρούσαν.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με σουτ του Ερνάντεζ μέσα από την περιοχή στο 71', όμως παρά την πίεση που άσκησαν στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή: Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87' Παστόρε), Ντι Μαρία (79' Χονάς Γκουτιέρες), Μέσι, Τέβες (69' Τέβες), Ιγκουαΐν.

Μεξικό: Πέρες, Οσόριο, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Μάρκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Χουάρες, Γκουαρδάδο (61' Γκιγέρμο Φράνκο), Ζιοβάνι Ντος Σάντος, Μπαουτίστα (46' Μπαρέρα), Χαβιέρ Ερνάντες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις