Ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο η Β. Κορέα

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 08:38
UPD:10:06
A- A A+

Στην ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Βόρειος Κορέα, προκειμένου να αντιπαραταχθεί στην αμερικανική επιθετικότητα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει με ποια μέσα.

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην κορεατική χερσόνησο αποδεικνύουν πως η Βόρειος Κορέα έχει ανάγκη να ενισχύσει τον μηχανισμό της πυρηνικής αποτροπής με καινούργιο τρόπο, προκειμένου να απαντήσει στην επίμονη επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και στη στρατιωτική απειλή», τόνισε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργειου Εξωτερικών, που επικαλείται το πρακτορείο KCNA.

Στις 12 Μαΐου η Βόρειος Κορέα είχε ανακοινώσει την επιτυχή οικονομική σύντηξη, την οποία η κρατική προπαγάνδα είχε χαρακτηρίσει ως «σημαντική πρόοδο» προς την κατεύθυνση των νέων τύπων ενέργειας, αλλά οι επιστήμονες αμφιβάλλουν για την ακρίβεια της πληροφορίας καθώς η χώρα αυτή είναι από τις φτωχώτερες στον κόσμο.

Η βορειοκορεατική ανακοίνωση συμπίπτει με την πρόθεση της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ να καταθέσουν στο Συμβούλιο Αασφαλείας του ΟΗΕ πρόγραμμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά τη βύθιση νοτιοκορεατικής κορβέτας, η οποία χρεώνεται στο κομμουνιστικό κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή