¶νετη πρόκριση για Ολλανδία

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 18:53
UPD:19:09

Οι «οράνιε» εμφανίστηκαν δυο κλάσεις ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και πήραν εύκολο το αποτέλεσμα τη νίκης με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

A- A A+

Χωρίς να δυσκολευτεί η Ολλανδία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, επικρατώντας με 2-1 της Σλοβακίας.

Οι «οράνιε» εμφανίστηκαν δυο κλάσεις ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και πήραν εύκολο το αποτέλεσμα τη νίκης με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Ο Ρόμπεν, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον τραυματισμό του, πέτυχε το 1-0 στο 18Ά με όμορφο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχή και ενώ είχε ξεφύγει της προσοχής τριών αντιπάλων του.

Μέχρι εκείνο το σημείο η Ολλανδία είχε την απόλυτη κατοχή, την οποία διατήρησε και στη συνέχεια του παιχνιδιού εκτός από ένα μικρό διάστημα λίγο λεπτών στο πρώτο μέρος που η Σλοβακία πίεσε χωρίς αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη οι «οράνιε» είχαν την καθολική πρωτοβουλία των κινήσεων και αρκετές φορές έφτασαν σε σημείο βολής, όμως έπρεπε να περάσουν 84 λεπτά αγώνα για να σκοράρουν και δεύτερη φορά.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κάιτ πρόλαβε έξοδο του τερματοφύλακα των Σλοβάκων και γύρισε στον αφύλακτο Σνάιντερ, ο οποίος έγραψε το 2-0 σε κενό τέρμα.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βάις ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βίτεκ, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Στεκέλενμπουργκ.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (92' Αφελάι), Ρόμπεν (71' Ελία), Κάουτ, Φαν Πέρσι (80' Χούντελαρ)

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούτσα, Ντούριτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ (88' Γιακούμπκο), Βάις, Στοχ, Γέντριτσεκ (71' Κόπουνεκ), Κούτσκα, Χάμσικ (88' Σαπάρα), Βίτεκ

Προτεινόμενα για εσάς