Επίκαιρες ερωτήσεις Ντ. Μπακογιάννη για την οικονομία

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 20:06
UPD:20:58
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ανεπάρκεια, ατολμία και πρωτοφανή ολιγωρία στην άμεση λήψη μέτρων που θα τονώσουν, όπως υποστηρίζει, την αγορά.

«Η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει παλινωδίες, και ερασιτεχνισμούς, απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα και άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης», αναφέρει στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη.

Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι είναι δέσμια των εσωτερικών της αντιφάσεων με ανοικτές αντιπαραθέσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου της, ενώ κάνει λόγο για αδυναμία αξιοποίησης εξασφαλισμένων κοινοτικών πόρων και αδικαιολόγητη παρακράτηση του ΦΠΑ που παγώνει την αγορά και το εμπόριο.

Η ανεξάρτητη βουλευτής κατέθεσε επίσης δύο ερωτήσεις, με επίκεντρο την οικονομία, προς τους αρμόδιους υπουργούς Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη.

Όπως υποστηρίζει, «η κυβέρνηση με τη μεθόδευσή της για μη επιστροφή του ΦΠΑ σε μια δύσκολη στιγμή ενισχύει τις στρεβλώσεις στη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας».

«Είναι πλέον ορατό να υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις όπως να οδηγηθούν σε κλείσιμο μεγάλες εταιρίες ενώ ταυτόχρονα η επιλογή της κυβέρνησης για μη επιστροφή του ΦΠΑ δημιουργεί πλασματική εικόνα για το ισοζύγιο εσόδων-δαπανών του δημοσίου και ουσιαστικά αποτελεί κρυφό χρέος», υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Οικονομικών.

Επιπλέον, στην ερώτησή της προς την κ. Κατσέλη, εστιάζει στη μη απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι «παραμένει στάσιμο από τον Οκτώβριο του 2009».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή